685 pacientë po trajtohen në ” Qendrat covid-19 ” të Maqedonisë

Në 24 orët e kaluara në qendrat kovide në spitalet në të gjithë vendin, është raportuar se një total prej 685 pacientësh pozitivë dhe të dyshuar për koronavirus po trajtohen, nga të cilët 287 janë në Shkup dhe 398 në qytete të tjera. Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, ka edhe 616 shtretër të tjerë spitalorë në dispozicion. raporton mkd.mk

Raportet e spitaleve që arrijnë në Ministrinë e Shëndetësisë në baza ditore tregojnë se në spitalin në Manastir janë të shtruar 36 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për kovid-19, dhe në spitalin e Shtipit ka 31 pacientë. Janë 20 pacientë në repartin infektiv në Tetovë, 34 pacientë në Veles dhe 59 pacientë në Kumanovë. Qendra Covid në Ohër ka shtruar në spital 40 pacientë, në Prilep 49, në Qendrën Covid në Gostivar 15 dhe në Strugë 24 pacientë. 29 pacientë u shtruan në spital në Strumicë, 8 në Kocani, 15 në Kërçovë, 22 në Kavadarci, 7 në Gjevgjeli dhe 9 në Dibër pozitivë dhe të dyshuar për virusin korona./ora24.tv