A ekziston vërtetë ilaç që e zhduk covid-19 ?

Njerëzimi ka nevojë të dëshpëruar për të kapërcyer në mënyrë të sigurt këtë periudhë të vështirë të pandemisë për të përfunduar vaksinimin e popullsisë së botës. Do të ishte ideale nëse do të kishte një ilaç të sigurt, efektiv dhe të lirë, mundësisht në formë pilule, të cilin mjekët mund t’u përshkruanin pacientëve menjëherë pasi të kishin marrë një test pozitiv për terapinë në shtëpi. Nëse një ilaç i tillë zvogëlon shkallën e shtrimit në spital me 5 deri në 10 herë, dhe kështu proporcionalisht shkalla e vdekshmërisë, rreziku i infektimit me SARS-CoV-2 do të zvogëlohet në afërsisht rrezikun e gripit sezonal. transmeton netpress.com.mk

Me një dozë të detyrueshme skepticizmi dhe kujdes, mund të konkludojmë se tashmë ka njohuri ndërkombëtare në lidhje me terapinë e kombinuar me dy ose tre ilaçe që jep rezultate të shkëlqyera. Shtë ivermektina ilaç si bartësi kryesor i terapisë së bashku me doksiciklinën antibiotike dhe mundësisht të plotësohet me suplementin e zinkut.

Por le të fillojmë me rregull.

Rruga drejt vaksinimit të plotë është e gjatë dhe e vështirë

Në një skenar optimist, vaksinimi masiv duhet të fillojë  në muajt e parë te tëvitit 2021  dhe të përfundojë  në fund të vitit 2021  për vendet më të pasura dhe deri në fund të vitit 2022 për pjesën tjetër. Kjo do të thotë që popullata e botës do të duhet të presë të paktën 6 deri në 30 muaj për imunizim. Pyetja është, si ta mbrojmë veten nga koronavirusi në ato 6 deri në 30 muaj?

Që nga fillimi i pandemisë, qindra studime janë  kryer  mbi barnat ekzistuese dhe të reja për të mbrojtur dhe trajtuar COVID-19. Disa studime kanë konfirmuar tashmë efektivitetin e dy ilaçeve ekzistuese të shtruar në spital –  remdesivir  dhe  dexamethasone . Pavarësisht rezultateve pozitive, këto ilaçe nuk ulin ndjeshëm Shkallën e Fatalitetit të Infeksionit (IFR), e cila sipas disa studimeve përkatëse është në  intervalin 0.5-1% , që është të paktën 5-10 herë më shumë nga  IFR në gripin sezonal (e cila vlerësohet në një maksimum prej 0,1%). Duke supozuar se më së shumti 70% e popullsisë së përgjithshme do të infektohet, kjo do të thotë 6-12 mijë të vdekur në vendin tonë, ose në një shkallë globale, 25-50 milion njerëz do të vdisnin. Këto janë parashikime të frikshme.

COVID-19 është gjithashtu një sëmundje multisistemale që sulmon shumë organe në të njëjtën kohë dhe ka prova në rritje se shumë prej atyre që vuajnë nga ajo mund të kenë efekte të qëndrueshme në zemër, mushkëri, veshka, mëlçi dhe enët e gjakut.

Para se të shohim sekuencën kronologjike të ngjarjeve në lidhje me hulumtimin e ivermektinës, le të shohim se çfarë është ky ilaç./ora24.tv