A i plotëson standardet e KB dhe EUROSTAT ligji i regjistrimit?

“Secili vend, në përputhje me udhëzimet e BE dhe OBSH për regjistrimin Covid-19 dhe pasqyrën epidemiologjike, vendos nëse do të shtyhet ose zhvillohet regjistrimi në pranverë, por tani është më e rëndësishme të kemi një zgjidhje ligjore të vlefshme,” tha Gerasimovski. njofton kanal5.com.mk

Ai vlerëson se metodologjia, të cilën opozita po e konteston, është e mirë, ligji u miratua në përputhje me rekomandimet e KB dhe standardet e Eurostat, dhe të gjithë parametrat për regjistrimin janë përfshirë.

Projektligji për regjistrimin është në procedurë parlamentare dhe pritet të votohet këto ditë pas debatit. Lidhur me një nga vërejtjet kryesore të opozitës në regjistrim, përveç popullsisë rezidente dhe personave që punojnë jashtë vendit, ish-drejtori i statistikave beson se termat që hyjnë në popullsinë totale për regjistrimin janë të përziera në mënyrë të pajustifikueshme.

Ndërkohë, VMRO-DPMNE nuk devijon nga kërkesa që ligji të tërhiqet, dhe deri në këtë mëngjes gati 1,800 njerëz kanë nënshkruar peticionin e tyre në internet në mbështetje të kërkesës për një ligj të ri për, siç thonë ata, një regjistrim të drejtë. Nëse ligji miratohet në Parlament, përveç peticionit online nga VMRO-DPMNE, ata njoftuan mbledhjen e nënshkrimeve në njësitë rajonale të Ministrisë së Drejtësisë. Nga LSDM në pushtet, vendimtare se do të ketë një regjistrim në pranverë dhe thirrja për bojkot është një thirrje për thyerjen e ligjeve./ora24.tv