Akuzohen se shkaktuan aksidentin zinxhiror, arrestohen dy persona

VELES – Prokuroria Themelore Publike në Veles i paraqiti Gjykatës Themelore në Veles një Aktakuzë kundër dy personave për një krim – Vepra të rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pasurisë në komunikacion nga neni 300 paragrafi 3 në lidhje me nenin 297 paragrafi 3 në lidhje me paragrafin 1 të Kodit Penal. Njofton tv21.tv

 

Të dy të pandehurit, më 16 janar 2020, rreth orës 9:15 të mëngjesit, nuk ishin në përputhje me rregulloret e trafikut dhe shkaktuan një aksident trafiku zinxhir që rrezikonte jetën dhe trupin e njerëzve të tjerë. I pandehuri i parë ishte duke vozitur një veturë në autostradën “Miqësia”, seksioni Veles-Shkup. Në vendin e quajtur Pusta Kula, pas sheshit të pagesave Otovica, ai nuk e rregulloi shpejtësinë e automjetit me vetitë dhe gjendjen e rrugës – dukshmëria, dukshmëria dhe kushtet atmosferike. Në kushtet e dukshmërisë së zvogëluar për shkak të mjegullës së trashë dhe rrugës së akullt dhe të rrëshqitshme, duke mos marrë parasysh shenjat e komunikacionit, makina drejtohej me një shpejtësi prej 105 kilometrash në orë. Si rezultat, ai humbi kontrollin e automjetit dhe u kthye në të djathtë, pastaj ktheu timonin në të majtë, gjë që shkaktoi rrëshqitjen e makinës. me të cilën ai së pari goditi gardhin prej betoni të viaduktit, dhe pastaj gardhin metalik mbrojtës. Ai u ndal në një pozicion tërthor në lidhje me drejtimin e lëvizjes së makinave, duke zënë pjesën më të madhe të korsisë së majtë dhe të pjesës së djathtë.

 

 

 

Nga ana tjetër, i pandehuri i dytë ishte duke vozitur një kamion me 0.16 për milje alkool në trupin e tij. Kur arriti në vendin ku ishte shtrembëruar makina e pasagjerëve, në vend që të ndalonte kamionin në korsinë speciale për ndalje të detyruar, ai e ndaloi atë në korsinë e djathtë, e cila bllokoi plotësisht lëvizjen në autostradë. Ai nuk ndërmori ndonjë masë për të eleminuar rrezikun ose paralajmëruar përdoruesit e tjerë të rrugës.

 

Si rezultat i kësaj sjellje të dy të pandehurve, ndodhi një aksident trafiku zinxhir në të cilin ishin përfshirë një traktor tjetër dhe katër vetura të pasagjerëve. Një pasagjer u vra dhe disa të tjerë u plagosën gjatë përplasjes./ora24.tv