AMSM: Rruga Dibër – Mavrovë e normalizuar dhe e kalueshme

MAQEDONI E VERIUT – Dje, për shkak të arsyeve të sigurisë për shkak të rrëshqitjeve të tokës dhe pemëve të rëna, u vendos një ndalim i trafikut për të gjitha automjetet në rrugën Mavrovo-Dibër nga lëvizja në kryqëzimin për Mavrovo në Dibër. Njofton kanal5.com.mk

 

Për shkak të ngrirjes së shiut dhe borës në këtë zonë, trafiku u ndalua për shkak të të cilave u formuan kilometra kolona automjetesh.

 

Vetëm në shtrirjen nga Mavrovo në Gostivar, pemë të mëdha të thyera kishin rënë në pesë vende. Mbrëmë kishte një mjegull të dendur në qafat e maleve dhe energjia elektrike në zonën Dibër-Rekë u ndërpre për shkak të dëmtimit të linjës së transmetimit afër Mavrovës dhe një defekti tjetër afër Globocicës, ku rreth 12 mijë konsumatorë mbetën pa energji elektrike nga dhjetë e tridhjetë dje.

 

Reshjet e mëdha të shiut bënë që lumenjtë të vërshojnë në Kumanovë në disa fshatra dhe niveli i ujit të etheve është rritur, ku nuk përjashtohet vërshimi lokal, si dhe lumenjtë Drim i Zi, në rajonin e Kërçovës, në rajonin e Gostivar-Tetovës dhe në luginën e Pollogut./ora24.tv