Arrestohen 13 persona në dy ahengje familjare, shkelën protokollet anti-covid

SHKUP – Më 17.01.2021 në 02.45, pasi kishte marrë më parë informacion se në një apartament në rr. “Rajko Zinzifov” në Shkup ka muzikë me zë të lartë dhe masat për mbrojtje nga covid-19 nuk respektohen, policët nga SPB Shkup, bazuar në një urdhër të gjykatës, kryen një inspektim të banesës, në pronësi të SG (34) nga Shkupi. Pronari dhe K.D. (33), FT (25), S.S. (27), E.J. (26), ER (35), R.M. u gjetën në apartament. . (29), T.T. (26).  raporton 24.mk

Në të njëjtën periudhë, në koordinim me Prokurorin Publik, nga Njësia për Qendrën e Punëve të Brendshme dhe policia e ndërhyrjes, në apartamentin në rrugën “Elisie Popovski Marko”, pesë persona u gjetën duke festuar, përkatësisht KZ (20), BL (20), RA (20), SK (21), të gjithë nga Shkupi dhe VP (20) nga Manastiri.

Të 13 personat u privuan nga liria dhe u dërguan në një stacion policie dhe pasi çështja të dokumentohet plotësisht, do të ngrihen akuza kundër tyre sipas nenit 206 të Kodit Penal për “mosveprim në përputhje me rregulloret shëndetësore gjatë një epidemie”./ora24.tv