Arsim Sinani: Linja serbe po reziston kundër përfshirjes së bullgarëve në Kushtetutë

Me analistin dhe profesorin universitar Arsim Sinani mund të bisedohet për shumë tema gjerë e gjatë. Mirëpo kësaj radhe, në kuadër të “Intervistave të Fundjavës” në Lideri.mk, kemi vendosur të trajtojmë vetëm çështjet më aktuale në vend.

Lideri: Z. Sinani, çka e pret sipas jush Maqedoninë e Veriut nëse nuk kalojnë ndryshimet kushtetuese?

bullgarlve në kushtetutë.Pa asnjë hezitim vlerësojmë se njejtë si neve, shqiptarëve diskriminim u është bë bullgarëve sistematikisht. Fatkeqësisht linja sërbe që është e fortë në Maqedoni veriore do ti konfrontojë shqiptarët dhe bullgarët, por ne nuk e pranojmë këtë lojë. Pasi ata, dmth linja sërbe do që ti vendos para të drejtat e shqiptarëve dhe bullgarëve me qëllim, për të na krijuar konflikte që nuk ekzistojnë. Këtë ne e kemi të qartë dhe e përshëndesim kyçjen e tyre, bulkgarëve, në Kushtetutë. Por idea është që shqiptarët mos të fitojnë të drejtat e veta e këtë ne se pranojmë. Dmth nacionalizmi sërb do përleshje mes kulturës shqiptare e bullgare që të ruajë ndikim, por kjo nuk do të ndodhë. Ajo që do ndodh është zbehja e ndikimit sërb.