‘Baby Trump’ do të jetojë tani në një muzeum !

Një balonë gjigante që përshkruan Donald Trump si një foshnjë të veshur me pelenë, ka siguruar vendin e saj në histori pas i u ble nga një muze britanik . transmeton syri.net

Ajo e ndoqi Presidentin në largim në vizitat e tij në Londër dhe simbolizoi kundërshtimin ndërkombëtar ndaj administratës së tij.

“Baby Trump” 20 metra i gjatë u krijua përpara vizitës së parë të Presidentit në Angli, ku qindra mijëra britanikë dolën në rrugët e vendit për të protestuar ndaj tij.

Tani do të shfaqet në Muzeun e Londrës, së bashku me gjërat e tjera të mbetura nga protestat publike në kryeqytetin britanik, njoftoi institucioni nga Zyra Ovale.

“Shpresojmë që vendi i foshnjës së muze të jetë një kujtesë e kohës kur Londra ishte kundër politikave të Trump, dhe t’i shtyjë ata që e shohin se si mund të vazhdojnë luftën kundër politikës së urrejtjes, “ tha ekipi që qëndron prapa balonës.

Balona u bë e famshme kur Kryetari i Bashkisë së Londrës, Sadiq Khan, të cilin Trump e ka degjeneruar shpesh, i dha leje të fluturonte mbi qytet gjatë vizitës së tij fillestare.

Që atëherë, ai e ka ndjekur Presidentin në udhëtimet e tij nëpër botë.

“Londra ka qenë gjithmonë një qytet i hapur, në zhvillim, një strehë për njohuri, traditë dhe polemika dhe për mijëra vjet ne kemi qenë mikpritës të shumë njerëzve në protesta historike,” tha Drejtori i Muzeut të Londrës./ora24.tv