Betohen anëtarët e rinj të KSHZ-së/ Deklaratat e para të tyre

SHKUPDashtevski, i cili vjen në zyrë me mbështetjen e VMRO DPMNE, njoftoi se përbërja e re do të funksionojë në mënyrë profesionale dhe profesionale. Ai nuk mendon se zgjedhja e tij është për shkak të bashkëpunimit të ngushtë me ish-kryeministrin Gruevski dhe udhëheqjen aktuale të partisë opozitare. njofton kanal5.com.mk

Përbërja e re e komisionit do të ketë ditën e saj të parë të punës të hënën, ata ende do të njihen me procedurat në Komision, çfarë do të duhet të vazhdojë dhe cilat procedura do të duhet të fillojnë për përgatitjen e zgjedhjeve lokale në vjeshtë, përfshirë furnizimin e lexuesve gisht

Dashtevski nuk komentoi mbi procesin e regjistrimit ose nëse rezultatet do të kenë ndikim në zgjedhje.

Tre anëtarë të KSHZ-së mbeten në pozicionet e tyre – Boris Kondarko dhe Radica Risteska, të cilët emërohen nga LSDM dhe Ditmire Shehu, e cila është emëruar nga BDI, dhe është nënkryetari aktual i KSHZ, si dhe në mandatin që mbaron sot.

Anëtarët e rinj të KSHZ-së, përveç Dashtevskit, janë Boban Stojanovski i propozuar nga VMRO-DPMNE, Oliver Ristovski i propozuar nga LSDM dhe Krenar Loga nga Aleanca e Shqiptarëve. Sot, skadoi mandati i Elizabeta Postoloska, Janake Vitanovski dhe Enver Salihi, si dhe ish-kryetari tani i KSHZ-së Oliver Derkoski, i cili është nën hetim për blerjen e softuerit për regjistrimin e rezultateve të zgjedhjeve të vitit të kaluar./ora24.tv