Bie niveli i ujit të Pçinja-s, ndërsa Kriva Reka akoma në gjendje kritike

Situata me nivelin e ujit në lumenjtë Pchinja dhe Kriva Reka është duke u stabilizuar, pasi ditët e mëparshme për shkak të reshjeve të mëdha të shiut ata ishin përmbytur.njofton kumanovonews.mk

 

Niveli i ujit të lumit Pchinja është ulur ndjeshëm, ndërsa për Kriva Rekën niveli i ujit pritet të bjerë pasdite.

 

Ekipet e AD Vodostopanstvo “poli Kumanovsko-Lipkovsko” aktualisht po ndërhyjnë midis fshatrave Dovezence dhe Jancince, dhe pasi të ulin nivelin e lumenjve ata do të kalojnë në pastrimin e sedimenteve.

 

“Niveli i lumit Pchinja filloi të bjerë më shumë sesa afër Kriva Rekës. Për Kriva Rekën, ne presim që niveli i ujit të bjerë sot pasdite dhe nuk do të kemi më një situatë krize në atë rajon. “Përndryshe, ekipet e Vodostopanstvo aktualisht janë në zonën midis Dovezence dhe Jancince dhe do të qëndrojnë atje për ca kohë, dhe pastaj pasi të ulim nivelin e lumit do të ndërhyjmë kudo që do të ketë pemë dhe mbeturina”, tha Oliver Ilievski, drejtor i AD Ekonomia ujore “Fusha Kumanovë-Lipkovë”.

 

Mbushja e lumenjve shkaktoi përmbytje të tokës bujqësore e cila është kryesisht e papunueshme, si dhe një pjesë e vogël e tokës së punueshme midis fshatrave Dovezence, Jachince dhe Klechovce, dy shtëpi fundjave u përmbytën, gjë që nuk shkaktoi shumë dëme materiale.

 

Ekipet e Vodostopanstvo dolën në fushë të Mërkurën e kaluar, dhe shumica e tyre qëndruan rreth urave të Kriva Rekës dhe Pçinjës.

 

Mbingarkesa e lumenjve u shkaktua nga reshjet e mëdha të shiut në Republikën e Serbisë, të cilat erdhën tek ne kryesisht përmes lumit Pchinja dhe nga rajoni i Kriva Pallankës, ku reshjet e shiut nuk u ndalën me ditë, gjë që madje shkaktoi tejmbushjen e shtratit të lumit në qytet./ora24.tv