Bizneset në vend të shqetësuara nga dëmet e pandemisë

Komuniteti i biznesit pritet të zhvillojë betejë me pasojat negative të pandemisë. Situata do të jetë më e keqe vitin e ardhshëm, prandaj është e nevojshme që masat e reja të shtetit të mbështeten me analiza të hollësishme”, shprehet eksperti Lubomir Dimovski.

“Sektori privat ka probleme të mëdha për t’i mbijetuar situatës, shteti duhet të bëjë përpjekje për të mos ndërhyrë në këtë proces. Duhet të gjenden mënyra dhe përpjekje për të mbështetur më tej këtë sektor, duke lehtësuar rregullativën ligjore, duke lehtësuar shpenzimet ose duke siguruar masa stimuluese”- deklaroi Lubomir Dimovski- ekspert ekonomik.

Sot u prezantua vlerësim pesëvjeçar i biznesit në vend. Kompanitë e anketuara kanë theksuar se kanë harmonizim më të mirë me rregullativën e biznesit. Në vitin 2020, 19% e tyre janë gjobitur kurse 25% vetëm janë paralajmëruar, që është një përmirësim krahasuar me 2019 kur 39% e kompanive u gjobitën. U anketuan 543 kompani nga sektorë dhe madhësi të ndryshme./alsat.mk/

Lini një Përgjigje