Covid-19: 13 të vdekur dhe 63 të infektuar, gjatë 24 orëve të fundit në Maqedoni

Në kushtet e spitalit pas komplikimeve nga covid-19 në 24 orët e kaluara vdiqën 13 persona, pesë pacientë nga Shkupi (69, 72, 77, 66 dhe 66), dy nga Velesi (66 dhe 80), tre nga Struga (74, 87 dhe 73), një pacient nga Kratova (52), një nga Krushevo (79) dhe një nga Demir Kapija (62). raporton sdk.mk

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, nga 529 teste, 63 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-42, Kumanovë-3, Tetovë-2, Prilep-2, Gostivar-1, Stip-1, Manastir-1, Veles- 2, Ohër-1, Strumicë-2, Kavadarci-1, Negotinë-1, Vinica-1, Probistip-2, Krushevo-1.

Ka 650 në departamentet e sëmundjeve infektive në Shkup dhe në spitalet në të gjithë vendin dhe ka rreth 621 shtretër spitalë të zbrazët në Qendrat Covid.

Instituti i Shëndetit Publik regjistron 176 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-101, Stip-7, Manastiri-4, Ohri-22, Kavadarci-9, Struga-4, Kocani-4, Negotino-5, Dibra-7, Kriva Pallanka-3 , Resnjë-2, Radovish-1, Berovë-3, Probishtip-2, Demir Kapija-2.

Numri i përgjithshëm i kojotave të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 88,992, 73,777 janë rikuperuar, 2,715 kanë vdekur dhe 12,500 raste aktive.
Që nga dje, janë regjistruar nëntë teste kontrolli, dhe sipas analizave epidemiologjike të përfunduara deri më tani, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkupi 38610, aktiv 7304
• Kumanovë 5018, aktiv 455
• Tetovë 4957, aktiv 468
• Prilep 4468, aktiv 302
• Gostivar 3533 aktiv 332
• Stip 3435, aktiv 172
• Manastir 3167, aktiv 254
• Veles 2956, aktiv 335
• Ohër 2652, aktiv 355
• Strumica 2472, aktiv 385
• Kavadarci 2389, aktiv 395
• Strugë 2141, aktiv 165
• Koçan 1697, aktiv 138
• Kërçovë 1662, aktiv 152
• Sveti Nikole 1061, aktiv 53
• Gjevgjeli 953, aktiv 130
• Negotinë 942, aktiv 173
• Dibër 714, aktiv 118
• Kriva Pallanka 701, aktiv 88
• Resnjë 708, aktiv 112
• Radovish 673, aktiv 74
• Berovo 564, aktiv 57
• Delçevo 530, aktiv 148
• Vinica 476, aktiv 44
• Probishtip 476, aktiv 30
• Valandovo 325, aktiv 29
• Demir Hisar 241, aktiv 13
• Makedonski Brod 237, aktiv 15
• Bogdanci 214, aktiv 38
• Kratovo 209, aktiv 16
• Krushevo 190, aktiv 34
• Makedonska Kamenica 188, aktiv 46
• Demir Kapija 177, aktiv 36
• Pehchevo 175, aktiv 26
• Dojran 81, aktiv 8

Testet 529 u kryen përmes: IPH-72, CPH Shkup-51, Avicenna-0, Biotek-47, MANU-66, Zan Mitrev (Filip Vtori) -55, Sistina me metodën PCR -156, laboratori Laor-0, mjekësia ligjore -0, CPH Manastir-0, Klinika Infektive-0, GAK-0, Sinlab-0, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, PHI (test i shpejtë) -65, UK Pulmonologji me alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0 Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 432,241 teste covid-19./ora24.tv