Dallime të mëdha në matjet e laboratorve maqedonas dhe bullgar, për “Paper Mill”

Menaxhmenti i fabrikës së letrës në Kocani mbetet në pozicionin e ndërprerjes së përkohshme të prodhimit. Statusi i 120 punëtorëve mbetet i njëjtë dhe ata do të paguhen rroga dhe kontribute derisa të merret një vendim tjetër. Drejtori i Përgjithshëm, Julian Daskalov thotë se ata vendosën për këtë hap sepse Inspektorati Shtetëror i Mjedisit lëshoi ​​një vendim për shkak të ndotjes së ajrit për të mos përdorur kaldajën e peletit, por për të realizuar procesin e prodhimit vetëm me metan, i cili sipas tyre është i padobishëm . njofton telma.com.mk

NUK ËSHTË E QARTË PSE INSPEKTORATI MJEDISOR ZGJEDH TË PRANOJË MATJE TË VETËM NJË LABORATORI, DUKE MOS MARRË PARASYSH DHE DUKE INJORUAR REZULTATET E MARRA NGA LABORATORËT E REFERENCËS DHE TË AKREDITUAR NGA BE, E CILA ËSHTË NË KUNDËRSHTIM ME KONVENTAT E NËNSHKRUARA NGA REPUBLIKA E MAQEDONISË VERIORE ME BE, THOTË JULIAN DASKALOV, DREJTOR I PËRGJITHSHËM I FABRIKËS SË LETRAVE.

Me pretendimet e Daskalov se laboratori i tyre bullgar i plotëson standardet, drejtoresha e eko inspektoratit, Ana Petreska, i tha Telma-s se, pas matjeve të bëra më 30 dhjetor, u treguan ndryshime të mëdha midis matjeve të laboratorëve maqedonas dhe bullgarë, kështu që ata kërkuan Institutin për Akreditim dhe Aftësi. vlerësuesi i personit për të përcaktuar se cila është arsyeja e ndryshimeve.

Ndalimi i përdorimit të bojlerit të peletit është i vlefshëm derisa të instalohet një filtër i ri dhe ndotja të zvogëlohet nën vlerat kufitare, kompania bullgare njoftoi se ata tashmë kanë porositur pajisje teknike për të përmirësuar procesin teknologjik, i cili është planifikuar të mbërrijë në mes të shkurtit. Qytetarët e Koçanit dhe eko-aktivistët reaguan vazhdimisht dhe deri më tani ata kanë pasur katër protesta para fabrikës, e cila ka ndotur ajrin për vitet e kaluara.ora24.tv