Demokratët kërkojnë nga Mike Pence të shkarkojë Trump-in

SHBA – Kryetarja e Dhomës Nancy Pelosi zbuloi planet për të hequr Donald Trump nga Shtëpia e Bardhë përpara se të fillojë procesi i fajësimit. Njofton sdk.mk

Atje, një rezolutë mund të votohet sot që do t’i kërkojë Zëvendës Presidentit Mike Pence të aktivizojë ndryshimin e 25-të kushtetues dhe të deklarojë Trumpin të paaftë. Nëse masa dështon, Demokratët do ta akuzojnë zyrtarisht atë për nxitje të një kryengritje kundër Trump për rolin e tij në dëbimin e mbështetësve të tij në ndërtesën e Kongresit të Mërkurën.

Me aktivizimin e ndryshimit të 25-të, Trump do të hiqet nga Shtëpia e Bardhë dhe Mike Pence do të bëhet presidenti i ri.

“Do të ishte vetëm hapi i parë, pas së cilës demokratët në Dhomën e Përfaqësuesve do të fillojnë procesin e dëbimit të Trump. “Ne duhet të veprojmë urgjentisht për të mbrojtur demokracinë dhe kushtetutën tonë, sepse ky president është një kërcënim për të dy.”

Trump nuk ka folur publikisht që nga e Premtja pasi llogaria e tij në Twitter u pezullua. Deri më tani dy senatorë republikanë kanë bërë thirrje që ai të japë dorëheqjen, por nuk ka pasur njoftime se anëtarët e partisë së tij do të votonin kundër tij në Senat.

Megjithëse Pence u distancua nga Trump duke njoftuar se ai planifikonte të merrte pjesë në inaugurimin e Joe Biden më 20 janar, nuk kishte njoftime se ai ishte i gatshëm të aktivizonte amendamentin e 25-të./ora24.tv