Deputetët do të zgjedhin përbërjen e KSHZ-së

SHKUP – Partitë nuk kanë njoftuar ende zyrtarisht cilin nga 14 kandidatët do të mbështesin. Dihet vetëm se VMRO-DPMNE i jep mbështetje Aleksandar Dashtevskit për president të ardhshëm të KSHZ-së. transmeton 360stepeni.mk
Një seancë plenare është caktuar në Parlament sot, në rendin e ditës, njëra prej pikave është zgjedhja e anëtarëve të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ) sepse mandati i përbërjes aktuale skadon më 15 janar.

Seanca ishte caktuar dje nga Presidenti Talat Xhaferi pasi Komisioni për Zgjedhjet dhe Emërimet kishte përcaktuar më parë listën me 14 kandidatë, të cilën ai ua dërgoi partive për të vendosur se kë do të mbështesnin.

Shtë e sigurt që palët do ta bëjnë këtë mëngjes. Një seancë e Komisionit do të mbahet para seancës plenare, në të cilën pritet të shpallen emrat që do të mbështeten nga palët për anëtarët e rinj të SEC.

Partitë nuk kanë njoftuar ende zyrtarisht cilin nga 14 kandidatët do të mbështesin. Dihet vetëm se VMRO-DPMNE i jep mbështetje Aleksandar Dashtevskit për president të ardhshëm të KSHZ-së.

Zgjedhja e anëtarëve të Komisionit për Parandalimin dhe Mbrojtjen nga Diskriminimi është gjithashtu në rendin e ditës të seancës plenare. Deputetët u paraqitën më parë me kandidatë të propozuar për përbërjen e këtij organi pas procedurës për zgjedhjen e tyre para Komisionit për Zgjedhjet dhe Emërimet./ora24.tv