Derkoski: Shpresoj që KSHZ të drejtohet me profesionalizëm

Mund të them, dhe në të njëjtën kohë falënderoj kolegët për bashkëpunimin e shkëlqyeshëm, edhe pse ishim një ekip me prejardhje të ndryshme politike. “Unë mendoj se kemi bërë një punë të mirë këto dy vjet e gjysmë – referendumi, pastaj zgjedhjet presidenciale dhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare në kushtet e një pandemie,” i tha ish-kryetari i KSHZ-së Oliver Derkoski në Brifingun e Mëngjesit.transmeton slobodenpecat.mk

E vetmja pikë e errët ishte sulmi i hakerëve në server për publikimin e rezultateve. Ne kemi vendosur të mos lejojmë që të ushtrohet presion politik, thotë Derkovski dhe shton se ai shpreson se do të gjendemi në një situatë ku profesionistë të rreptë udhëheqin SEC, dhe jo përfaqësues të partive politike.

 

Unë shoh njoftime nga pjesëmarrësit politikë, por nuk shoh një hap konkret dhe do të ishte për të ardhur keq për të bërë ndryshime në Kodin Zgjedhor në 5 me 12. Por nëse ato ndodhin tani, atëherë mund të bëhen zgjidhje të mira në modelin zgjedhor, për të rregulluar artikullin që redakton listën e votuesve, thotë Derkovski./ora24.tv