Filipçe: Pa konsultim me mjekun amë, mos e përdorni “Ivermectin-in”

Sa Ivermectin duhet t’i jepet një pacienti që ka pasur kontakt me një person të infektuar dhe sa tableta duhet të merren nga dikush që tashmë ka simptoma.transmeton kanal5.com.mk 

Ky është protokolli i trajtimit që mjekët e familjes morën nga Oda Mjekësore. Sipas informacionit që mjekët e familjes tashmë janë duke lëshuar recetat për ilaçet, në shumicën e rasteve ata do të jenë parandalues, dhe këtë javë do të kenë mundësinë për sqarime shtesë në internet, thonë nga Ministria e Shëndetësisë.

Ministri Venko Filipce apelon që “Ivermectin” nuk duhet të merret sipas gjykimit të tij, sepse vetëm një mjek mund të përshkruajë dozën e duhur.

Ministri Filipçe, i cili vizitoi spitalin modular në Kërçovë, i cili duhet të hapë dyert për pranimin e pacientëve brenda një jave, thotë se kur të mbarojë pandemia, objektet nuk do të zhvendosen, por do të përdoren si qendra urgjence.

Numri i njerëzve të infektuar është akoma në rënie, dhe sipas autoriteteve shëndetësore, situata është e qëndrueshme. Sipas të dhënave zyrtare, rreth 720 pacientë janë shtruar në spital në të gjithë vendin, dhe rreth 600 shtretër spitalorë janë falas./ora24.tv