Fillon transporti publik në Tetovë

Disa vjet pasi Komuna e Tetovës themeloi ndërmarrjen publike “Transporti Tetovë”, më në fund mbërritën autobusët e parë. Kryetarja e Bashkisë Teuta Arifi dhe Ministri i Financave Fatmir Besimi prezantuan sot pesë autobusët me të cilët qyteti përfundimisht do të marrë transportin publik. Sidoqoftë, ato nuk do të vihen në përdorim menjëherë, pasi Këshilli Bashkiak ende nuk ka marrë një vendim për shumën e biletës. njofton sdk.mk

“Në seancën e ardhshme të Këshillit të Komunës së Tetovës, NP ‘Transporti Tetovë’ do të dalë me një propozim për shumën e biletës rrugore, dhe do të paraqitet rruga përgjatë së cilës do të udhëtojnë autobusët. “Ne presim që kjo të realizohet shpejt dhe transporti publik në Tetovë të fillojë të funksionojë,” tha kryetari Arifi.

E pyetur nga gazetarët nëse ajo do të përdorte transportin publik, Arifi tha: “Unë preferoj të eci por do të jem shumë i kënaqur të përdor transportin tonë publik”.

Ministri i Financave Fatmir Besimi tha se paratë për blerjen e autobusëve janë siguruar përmes një kredie nga Banka Botërore.

“Një hua në vlerë prej 1.2 milion euro u mor nga Banka Botërore, me një periudhë 13-vjeçare të ripagimit, një periudhë 3-vjeçare të hirit dhe një normë interesi vjetore prej 3%. “Nga këto mjete, vetëm 720,000 euro janë realizuar për blerjen e autobusëve, dhe paratë e mbetura do të përdoren për projekte të tjera të infrastrukturës në komunë”, tha Besimi.

Mbetet të shihet në periudhën e ardhshme nëse dhe si do të funksionojë transporti i qytetit në kushtet kur ekziston një kaos i vërtetë trafiku në qytet. Në rrugët ku duhet të lëvizin autobusët, ka makina të parkuara vazhdimisht dhe është e vështirë të kalosh me një automjet pasagjerësh, dhe jo me autobus./ora24.tv