Gjatë vitit 2020, shkaku i pandemisë mbetën pa punë 17.026 persona

Nga 11 Marsi, kur u deklarua pandemia, deri më 31 Dhjetor 2020, 17,026 njerëz humbën punën, “numëruan” Agjencia e Punësimit. njofton slobodenpecat.mk

Nga ana tjetër, numri i të papunëve u rrit shumë më shumë dhe nga fillimi i marsit deri në fund të vitit të kaluar, kishte 53,708 të tjerë të papunë në Agjencinë e Punësimit.

Kjo është, në fund të shkurtit, numri i përgjithshëm i të papunëve të regjistruar ishte 191.935 të papunë, për t’u bërë 245,643 në 31 dhjetor, 2020.

Kjo rritje e papunësisë së regjistruar është për shkak të faktit se disa nga ata që ishin më parë të papunë, por jo të regjistruar në Agjenci, gjatë pandemisë ishin regjistruar si të papunë për të përdorur ndihmën financiare nga shteti për njerëzit e papunë./ora24.tv