Holstein: Nuk ka “plan B” për Maqedoninë, mbeten të hapura bisedimet me BE-në

SHKUP – Në javët e ardhshme, sipas saj, është shumë e rëndësishme të kemi bashkëpunim midis Maqedonisë Veriore dhe Bullgarisë në ato zona dhe segmente ku nuk ka dallime mendimesh, gjë që do të dëshmojë se ekziston një bashkëpunim i mirë. transmeton 360stepeni.mk 

Hapja e negociatave të pranimit të Maqedonisë Veriore me BE duhet të ndodhë dhe shpresoj se do të jemi në gjendje ta arrijmë këtë vit. Nuk ka asnjë alternativë tjetër. Të gjitha kushtet janë përmbushur nga Maqedonia Veriore, tha sot ambasadori gjerman në vend, Anke Holstein.

Ajo shtoi se si diplomat ajo është optimiste dhe shprehu besim se qëllimet mund të arrihen nëse ato punojnë mjaftueshëm për t’i arritur ato.

Në javët e ardhshme, sipas saj, është shumë e rëndësishme të kemi bashkëpunim midis Maqedonisë Veriore dhe Bullgarisë në ato zona dhe segmente ku nuk ka dallime mendimesh, gjë që do të dëshmojë se ekziston një bashkëpunim i mirë.

“Si më parë, ne ende nuk kemi një plan” B “. “Ajo që mbetet është hapja e bisedimeve të pranimit të Maqedonisë Veriore me BE, mbetet vazhdimi i bisedimeve të pranimit.”

Holstein tha pasi dorëzoi sot një dhurim të automjeteve dhe pajisjeve të destinuara për nevojat e policisë kufitare Ministrit të Brendshëm Oliver Spasovski.

Ambasadori gjerman njoftoi se së bashku me presidencën aktuale Portugalinë dhe Slloveninë e ardhshme, ata do të vazhdojnë të punojnë shumë për të hapur negociatat e pranimit.

Ajo shpjegoi se deri në minutën e fundit të presidencës gjermane të Këshillit të BE-së, ata u përpoqën të arrijnë unanimitetin midis të 27 vendeve anëtare të Unionit, por ata patën sukses me 26./ora24.tv