Ismail për tragjedinë në Bullgari: Ka mundësi të jetë terr orizëm (VIDEO)

Akt terr orist. Ky është një nga versionet e mundshme të tragjedisë që ndodhi në orët e para të së martës në autostradën e Strumës, sipas pronarit të një prej kompanive më të mëdha të transportit në Haskovë dhe në vend, Sebahtin Ismail, raporton tetova1.

Incidenti, në të cilin 45 persona humbën jetën, duke përfshirë shumë fëmijë nga Republika e Maqedonisë Veriore, po hetohet bashkërisht nga autoritetet bullgare dhe maqedonase dhe ende nuk ka asnjë version zyrtar të rrethanave dramatike.

Shtatë persona që arritën të thyenin xhamin e pasmë të autobusit dhe të dilnin nga ai i mbijetuan flakëve. Sipas dëshmisë së disa prej tyre, në autobus ka ndodhur një shpërthim dhe më pas ai është përplasur me bordurat e rrugës.

Publikimet kombëtare në vendin tonë cituan burime të brendshme nga hetimi se shkaku kryesor i zjarrit në automjet janë konsideruar bidonat e vajit të transportuar në të. Ato u blenë nga Turqia me një çmim rreth një lev më të ulët se karburanti në Bullgari dhe Maqedoninë e Veriut. Dhe qëllimi i kursimit të sasisë së karburantit ishte ulja e kostos së udhëtimit.

Sipas shumë ekspertëve që komentojnë situatën, versionet e rënies në gjumë të shoferit apo plasjes së gomës së autobusit po bien. Disa prej tyre, si garuesi i autobusëve Rumen Dunev, komentuan se shenjat horizontale mjaft të gabuara dhe të zbehura, mungesa e sinjalistikës rrugore, gjendja e keqe e reflektorëve, kanë çuar në lajthimin e shoferit të autobusit dhe ai e ka përplasur mjetin në rrethoja../ora24.tv