“Ivermectin” nga sot në të gjitha barnatoret e vendit

RMV – Çmimi i ilaçit është 299 denarë, dhe mund të merret vetëm me recetë të mjekut nga një mjek i familjes ose një specialisti i Drogës “ivermectin”, e cila ndihmon në trajtimin e covid-19, është në barnatore sot pasi ka kaluar të gjitha fazat e aprovimit në Ministrinë e Shëndetësisë (MSH) dhe Agjencinë e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore MALMED, konfirmuar nga MSH.njofton 360stepeni.mk

Wasshtë blerë nga një prodhues nga Turqia dhe çmimi me pakicë është 299 denarë.

“Ky ilaç mund të merret vetëm me recetë të mjekut nga një mjek i familjes ose një mjek specialist. “Mund të përdoret në shtëpi dhe trajtim spitalor dhe të merret në mënyrë parandaluese, vetëm me rekomandimin e mjekut, nëse një person ka qenë në kontakt me kovid-pozitiv.” thonë nga MZ.

 

Ata tregojnë se disa studime kryesore mbi efikasitetin e saj në pacientët me kovid janë në vazhdim ose rezultatet e tyre përfundimtare nuk janë botuar ende në revista shkencore, por rezultatet paraprake sugjerojnë që ivermektina ka një efekt të dobishëm në profilaksinë e covid-19 në individët e ekspozuar. si dhe në trajtimin e pacientëve me pamje klinike të lehtë, të moderuar dhe të rëndë.

 

Në deklaratat e mëparshme për media, Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce foli për përdorimin e këtij ilaçi.

 

“Studimet tregojnë se ilaçi jepet në tre skenarë: në grupet e rrezikuara të punëtorëve që rrezikojnë të sëmuren, grupi i dytë është në njerëz që kanë qenë në kontakt me një pacient të konfirmuar dhe, normalisht, në njerëz që janë të sëmurë. “Të tre grupet kanë indikacione dhe doza të ndryshme, kështu që është e rëndësishme që administrata të jetë nën kontrollin e një mjeku.” tha Filipçe.

 

Drejtori i MALMED, Ljirim Shabani, konfirmoi dje se ilaçet nga sot do të jenë në dispozicion në barnatore.

 

“Ilaçi ka mbërritur në vend, po bëhen procedurat përfundimtare për ta hedhur në treg dhe ndoshta do të jetë në dispozicion nga nesër. Çmimi i ilaçeve përcaktohet nga Ministria e Shëndetësisë, por mendoj se do të kushtojë rreth 300 denarë ”. Shabani i tha dje agjencisë shtetërore MIA./ora24.tv