Jankullovska flet për 27 prillin nga Idrizova

Ish-Ministrja e Brendshme Gordana Jankulovska dëshmoi rreth ndërhyrjes në Parlament në 27 Prill. Raporton tv21.tv

Jankulovska theksoi se ajo nuk ishte në dijeni të vendimit të organeve të partisë në lidhje me protestat.

“Unë nuk jam në dijeni të vendimeve të tilla kur kam marrë pjesë në seanca dhe nuk kam vërejtur një vendim të tillë nga procesverbali,” tha Jankulovska.

E pyetur nga mbrojtja e të pandehurve se çfarë po bënte më 27 prill, ajo tha se ishte në zyrën e saj në parti, dhe pranë saj ishte zyra e Mile Janakievski.

“Mile dhe unë hëngrëm dhe pimë disa herë gjatë ditës dhe biseduam për tema që ishin me interes për ne në atë kohë, asgjë e pazakontë nuk ndodhi në parti,” dëshmoi Gordana Jankulovska.

Jankulovska përsëriti se partia kurrë nuk kishte deklaruar zyrtarisht qëndrimin e saj dhe nuk kishte asnjë qëndrim për protestat, por tha se ata dinin së bashku në parti për të parë lajmet dhe për të komentuar deklaratat e individëve.

“27 Prilli la gjurmë me të gjithë ne, unë lashë partinë në 5 pasdite dhe shkova në shtëpi, përgatita drekën dhe pashë në TV se çfarë po ndodhte, pastaj një stacion TV transmetoi drejtpërdrejt nga brenda Parlamentit,” shtoi Jankulovska.

E pyetur nëse ajo kishte komunikim me Spiro Ristovski më 27 prill, Jankulovska u përgjigj negativisht.

17 dëshmitarë janë thirrur në sallën e gjyqit për seancën e sotme, në çështjen “Organizatorët e 27 Prillit.

Dëshmitarja Gordana Jankulovska u shoqërua nga IEVP Idrizovo, ku po vuan dënimin me burg për blerjen e një Mercedesi luksoz./ora24.tv