Karakaçanov: Bullgaria nuk heq dorë nga kërkesat e saja !

BULLGARI – Zgjedhjet nuk do të ndryshojnë asgjë në lidhje me pozicionet e shtetit bullgar në lidhje me identitetin e maqedonasve, Zëvendës Kryeministri Bullgar Karakachanov është vendimtar në një intervistë tjetër provokuese. njofton kanal5.com.mk

Dera për në Maqedoni nuk është e mbyllur, por Bullgaria nuk ka ndërmend të heqë dorë nga kërkesat e saj. Ministri dhe Zëvendës Kryeministri i diskutueshëm Bullgar Krasimir Karakachanov përsëri në një intervistë me televizionin kombëtar Bullgar përsëri me një seri provokimesh. Ai thotë se Maqedonia është pjesa më tragjike dhe romantike e historisë Bullgare dhe zgjidhja e çështjeve të hapura midis Shkupit dhe Sofjes është e një rëndësie strategjike.

Karakaçanov thotë se ai i përcolli pikëpamjet e forta mbi identitetin e maqedonasve ndërmjetësuesit special Vlado Buçkovski gjatë takimit në Sofje javën e kaluar.

“Ne nuk duam që ata të heqin dorë nga identiteti i tyre. “Ne duam diçka shumë të thjeshtë: të jemi aq të mirë dhe të themi se identiteti i tyre u krijua kur u krijuan kushtet për atë, që ai vend u shfaq gjatë Jugosllavisë komuniste,” tha Karakachanov në një intervistë me BNT.

Ai beson se pas nënshkrimit të marrëveshjes së fqinjësisë së mirë, pala maqedonase nuk i përmbushi detyrimet e saj. Sipas tij, njihet që qeveria e Kryeministrit Zoran Zaev po kërkon një kompromis. Dje, Presidenti Pendarovski zbuloi se kërkesat Bullgare janë pjesë e përgjigjes zyrtare të Sofjes ndaj Planit të Veprimit të ofruar nga Qeveria Maqedonase si një mekanizëm për tejkalimin e çështjeve të hapura. Sidoqoftë, ai ishte vendimtar që ne nuk jemi të gatshëm të negociojmë shenjat e identitetit të kombit maqedonas.

Informacioni i fundit mbi negociatat me Bullgarinë pritet të jetë tema e një debati parlamentar javën e ardhshme, në të cilin do të marrin pjesë Ministri Osmani dhe Zëvendës Kryeministri Dimitrov. Dhe një përpjekje e re për përparimin në çështjet e diskutueshme do të bëhet nga Komisioni i Përbashkët Historik të Dielën./ora24.tv