Karakaçanov: Kurrë nuk do të pranojmë të ndërtojmë identitet në një vend të huaj në kurriz të vjedhjes së historisë bullgare

Shkup – Zëvendëskryeministri i bullgarisë dhe ministri i mbrojtjes, Krasimir Karakaçanov në një intervistë në emisionin “Ballë për ballë” në BTV, përveç temës së zgjedhjeve parlamentare në vend që do të mbahen në Prill, foli edhe për marrëdhëniet aktuale midis Maqedonisë dhe Bullgarisë, njofton Zhurnal.mk

– Përfaqësuesi qeveritar nga Shkupi ishte këtu. Ai u takua me Ministrin e Punëve të Jashtme, mua dhe kolegë të tjerë. Ne flasim me z. Buckovski shumë sinqerisht, kolegjialisht dhe në një mënyrë miqësore. Ne thamë që nuk duhet të ndalemi së foluri. Unë kam shprehur mendimin tim, që qeveria Bullgare ka, si shoqëri Bullgare në përgjithësi. “Ne duam t’i japim Republikës së Maqedonisë Veriore një shans dhe t’i japim një shans, por gjithashtu duam të kuptohemi,” tha ai. Ne nuk kemi mend, si shtet, dikush që dëshiron të ndërtojë identitetin e tij. Por nuk mund të biem dakord për të ndërtuar një identitet në një vend të huaj në kurriz të vjedhjes së historisë dhe identitetit bullgar. Vjedhja dhe mohimi i historisë Bullgare! Ne nuk mund të biem dakord për këtë në bazë të urrejtjes ndaj bullgarëve. Urrejtje jo vetëm për Bullgarët në Bullgari, por edhe për Bullgarët në Maqedoni. Unë kam dhënë një shembull të arbitraritetit policor në dy muajt e fundit. Njerëzit që pretendojnë se janë Bullgarë u ndaluan dhe u ndëshkuan duke theksuar:

“Epo, do të jetë e njëjta gjë me ju Bullgarët nga tani e tutje”. Me një qëndrim të tillë ndaj Bullgarisë në Maqedoni, nuk mund të jemi indiferentë, tha Karakaçanov në një intervistë për bTV./ora24.tv/