Karakaçanov: Maqedonia sillet sikur është vend këshilltar i Bullgarisë dhe që përcakton kushtet

“Ata vazhdojnë të sillen si një shtet që këshillon Bullgarinë dhe përcakton kushtet dhe unë mendoj se kjo është arsyeja pse ata do të presin një kohë të gjatë.”, përcjell ./Telegrafi/

Një ditë pas apelit nga Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani, në vend të një përgjigje nga Bullgaria për planin e propozuar të veprimit nga Maqedonia, mbërriti një mesazh zv. kryeministri bullgar Krasimir Karakaçanov se për sa kohë që Maqedonia të sillej si mentore ndaj Bullgarisë, ajo do të priste një kohë të gjatë.

“Ata vazhdojnë të sillen si një vend që është një këshilltar i Bullgarisë dhe që përcakton kushtet, dhe unë mendoj se kjo është arsyeja pse ata do të presin për një kohë të gjatë. Bullgaria ka të drejtë të kërkojë nga vendet kandidate për të përmbushur disa kushte. Një nga kushtet është siguria jonë kombëtare. Nuk është e mundur me një kokëfortësi të papërshtatshme nga Shkupi, “por ne duam” dhe unë mund të dua shumë gjëra në jetë, por si mund të dua kur diçka nuk është e imja, dhe ata duan gjithçka”, tha Krasimir Karakaçanov.

Karakaçanov për “BTV” akuzon për pretendime ndaj historisë Bullgare dhe kërkon një falje nga ata që e deklaruan veten bullgarë, sepse, siç pretendon ai, ata u rrahën dhe u shtypën për vite me rradhë. Ai përsëriti se identiteti maqedonas ishte një krijim i Kominternit./ora24.tv/