Konfiskohen 26 automjete, që kishin mbi 6 muaj të paregjistruara

MAQEDONI E VERIUT – Në dy javë, policia e trafikut konfiskoi mbi 25 automjete për 90 ditë, të cilat nuk ishin regjistruar për më shumë se 6 muaj, pavarësisht fushatës dhe paralajmërimeve të Ministrisë së Brendshme që më 26 dhjetor, hynë në fuqi masa të rrepta për drejtuesit e paligjshëm. Me makina të paregjistruara, kamionë, autobusë, mikser betoni, ekskavatorë, ata jo vetëm që mbarojnë nga automjetet, por gjithashtu paguajnë gjoba të larta prej mbi 500 euro për çdo rast. njofton sdk.mk

Kontrollet e intensifikuara të policisë së trafikut filluan në vjeshtë dhe është për t’u habitur për policinë që licencat e pavlefshme të trafikut gjenden te pronarët e makinave të shtrenjta, ose te mekanizimi dhe kamionët e kompanive të mëdha dhe të suksesshme, të cilat nuk janë regjistruar prej vitesh. rrugët.

Kohët e fundit, policia kapi tre kamionë të mëdhenj mikser betoni, në pronësi të ndërmarrjes së ish këshilltarit të BDI-së së Ohrit Nefi Useini, të cilat nuk ishin regjistruar për muaj me radhë. Regjistrimi i automjeteve të sekuestruara është një kamion me regjistrim të skaduar 6 vjet më parë, në pronësi të një kompanie tjetër.

Nga këto SVR Shkup kapën të paktën një tetë SoI Tetovë, Strumica SVR 10, SVR Stip pesë automjete të paregjistruara më shumë se 6 muaj, të cilat normalisht ju jeni drejtuar në trafik nga pronarët e shoferëve.

Përveç këtyre, kontrollet kanë kapur shumë njerëz në Elah ose shoferë me regjistrim të skaduar më pak se 6 muaj. Në periudhën nga 31.12.2020 deri më 09.01.2021 në territorin e të gjithë vendit u sanksionuan 6.489 shoferë të cilët nuk i përmbaheshin rregullave dhe rregulloreve të trafikut, nga të cilët:

– për automjete të paregjistruara (vlefshmëria e skaduar e licencës së trafikut) 414,

– për ngasje pa leje drejtimi 520.

Për shpejtësi, janë shkruar 835 gjoba për këto 10 ditë ./ora24.tv