KUJDES: Aplikacione të tilla “mbytin” pajisjen tuaj Android

Kur instaloni shumë aplikacione në smartfonin tuaj Android, shpesh ndodh që pajisja të mbingarkohet dhe nëse aplikacionet e vjetra nuk përditësohen, ato bëhen problem sigurie.

Ndonjëherë ju duhet të merrni pak kohë për të rregulluar pajisjen tuaj dhe për të fshirë aplikacionet që nuk i përdorni.

Këtu janë disa kategori aplikacionesh që ndoshta po mbledhin “pluhur” në pajisjen tuaj dhe që duhet t’i fshini.

Aplikacionet që janë të instaluara paraprakisht

Bloatware është emri që u jepet aplikacioneve që prodhuesit e telefonave i instalojnë paraprakisht në pajisjet e tyre, dhe në shumë raste këto janë paketa softuerësh kryesisht të panevojshëm. Nëse keni aplikacione të parainstaluara që nuk janë të dobishme për ju dhe nuk i përdorni, fshijini ato nga pajisja. Në rast se hasni në një aplikacion që nuk mund ta fshini, të paktën çaktivizoni atë në mënyrë që të mos harxhojë burime në sfond.

Aplikacione të ndryshme për të njëjtën gjë

Përdoruesit e telefonit shpesh kanë më shumë se një aplikacion të përdorur për të njëjtat funksione – shfletues ueb, aplikacione për mesazhe, bllok shënimesh dhe më shumë. Në këtë rast, patjetër që duhet të hiqni qafe ato që janë më pak të dobishme se të tjerët.

Mjete të vjetra që tani janë pjesë e sistemit operativ

Android është një sistem operativ që po evoluon vazhdimisht. Më parë kishim aplikacione të dedikuara për skanimin e kodeve QR, elektrik dore, regjistrimin audio, riprodhimin e mediave ose reduktimin e dritës blu. Tani këto dhe shumë funksione të tjera janë tashmë pjesë e sistemit operativ, kështu që nëse keni aplikacione që bëjnë atë që mund të bëjë sistemi juaj, fshijini ato.

Aplikacionet e produktivitetit që janë të vjetruara

Më së shumti, telefoni yt ka të instaluar disa aplikacione produktiviteti që mund t’i heqësh dhe të përdorësh në vend të tyre aplikacionet e Google. Nëse keni probleme me mbledhjen e të dhënave tuaja nga Google për qëllime marketingu, mund ta çaktivizoni gjithmonë këtë opsion.

Aplikacionet për përmirësimin e performancës

Aplikacionet për përshpejtimin dhe pastrimin e sistemit, kursimin e baterisë ose optimizimin e lojërave i përkasin këtij grupi. Shumica e këtyre aplikacioneve janë të panevojshme dhe të pakuptimta dhe rekomandohet heqja e tyre nga pajisja.