Kursimtarët e dëmtuar: Nina Angelovska kursente paratë e saj, por jo ministrinë

Nina Angelovska, ish Ministrja e Financave, tërhoqi paratë e saj personale nga Eurostandard Bank para mbylljes së saj, por la depozitat e Ministrisë së Financave në vlerë prej gati 40 mijë euro, të cilat tani janë pjesë e pasurisë së falimentimit të bankës së dështuar, ka shumë të ngjarë kurrë dhe të mos kthehen për shkak të grabitjes së madhe të depozitave të bëra në bankë. raporton mkd.mk

Ky akt tregon se, edhe pse e papërgjegjshme dhe e paskrupullt, Nina Angelovska u kujdes vetëm dhe ekskluzivisht për interesin e saj personal, por jo për interesin publik për të cilin ajo ishte vendosur dhe përgjegjëse për t’u kujdesur, dhe për të cilën ajo ishte paguar shtrenjtë me paratë tona, tha në një deklaratë shoqata Kursimtarët e dëmtuar.

“Komisioni Antikorrupsion hetoi dhe konfirmoi se Nina Angelovska dinte për mbylljen e pritur të Eurostandard Bank dhe bazuar në pjesëmarrjen e saj në Komitetin e Stabilitetit Financiar. Duke tërhequr depozitën e saj personale nga Eurostandard Bank pak para mbylljes së saj, ajo përdori pozicionin e saj zyrtar si një zyrtar i lartë i qeverisë për të bërë një përfitim personal dhe u vendos në një pozitë të privilegjuar dhe të favorizuar ndaj kreditorëve të tjerë që kishin humbur paratë e tyre në bankë. Brenda kompetencave të tij, Komisioni Antikorrupsion gjeti vetëm një konflikt interesi përmes sjelljes jashtëzakonisht joprofesionale dhe joetike të Ministres Angelovska.

Dhe nga e gjithë kjo, në vend që të ketë përgjegjësi, Qeveria e shpërbleu Nina Angelovska me një pozitë në Bordin e Drejtorëve të Makedonski Telekom. Përkundër këtij qëndrimi të pahijshëm, arrogant dhe të shtrembëruar, ne ende besojmë se paditë e ngritura kohët e fundit për punën neglizhente të Nina Angelovska në shërbim do të shohin dritën e diellit dhe në kohën e duhur do të kenë mundësinë të provojnë përgjegjësinë e saj penale përmes një procedure transparente gjyqësore.

Në Mars 1997, banka e kursimeve TAT u shemb. Kryeministri i atëhershëm Branko Crvenkovski shpalli një luftë kundër “oktapodit” nga foltorja parlamentare, duke aluduar në krimin e organizuar. Në atë kohë u përfol gjithashtu se një ditë para se të mbyllej banka e kursimeve, një zyrtar i lartë qeveritar, i ashtuquajturi “ministri i rrobave të gjera”, u pa të dilte nga banka e kursimeve me thasë të zinj gjatë natës vonë. Në rastin e kolapsit të Eurostandard Bank, një zyrtar i lartë qeveritar ishte i përfshirë, por ndryshe nga rasti i TAT, kësaj here identiteti i ministrit është i njohur mirë.

A do të zbulojë qeveria aktuale dhe institucionet kompetente shtetërore të vërtetën në lidhje me rënien e Bankës Eurostandard, do të ndëshkojë të gjithë ata që janë përfshirë dhe do të na ndihmojë të marrim paratë tona të vjedhura plotësisht, apo do të presin që të vijnë zgjedhjet, duke lënë kohë të ndodhë përsëri? tragjedi “, pyesni shoqatën Kursimtarët e dëmtuar./ora24.tv