LSDM: Ndihma vazhdon, 5.9 milion euro për 506 kompani

Grupi i parë i kërkesave nga linja pa interes KOVID 3 e destinuar për ndërmarrjet mikro dhe të vogla, dmth. Për pronarët e vetëm dhe zejtarët, është aprovuar. njofton kanal5.com.mk 

Përmes kësaj mase, 5.9 milion euro përfundojnë me 506 kompani që punësojnë 3.552 persona.

Kjo është një masë tjetër që ndihmon ekonominë e brendshme dhe gjithashtu kursen punë.

Më parë, përmes katër paketave të masave anti-krizë në ekonominë e brendshme, ne injektoi mbi një miliard euro, shpëtuam qindra mijëra vende pune, ndihmuam mijëra kompani.

Procesi i krijimit të paketës së pestë të masave ekonomike është duke u zhvilluar, i cili do të vazhdojë të mbështesë ekonominë e brendshme edhe më shumë dhe akoma më mirë.

2021 do të jetë një vit i rritjes ekonomike. Si parti udhëheqëse e institucioneve, ne jemi plotësisht të përkushtuar për të kapërcyer pasojat e krizës së kurorëzimit dhe rifillimin e ekonomisë maqedonase duke rivendosur normat e mëparshme të rritjes ekonomike.

Konfirmimi i këtij është Buxheti për vitin 2021, ku 83 përqind e shpenzimeve janë të destinuara për projekte kapitale, që është 20 përqind më shumë se në vitin 2020.

Përpara nesh është një vit i sfidave dhe mundësive ekonomike. Përmes një qasje të përgjegjshme, të përgjegjshme dhe gjithëpërfshirëse, ne zbatojmë politika që sigurojnë rritje ekonomike, një ekonomi më konkurruese dhe një standard më të mirë jetese për të gjithë.

Kujdesi për të gjithë vazhdon, tha në një konferencë për shtyp, Daniela Markoska, deputete e LSDM-së./ora24.tv