LSDM: Regjistim do të ketë këtë vit, VMRO-DPMNE nuk ka pse e kundërshton

Nga ana tjetër, VMRO-DPMNE, akuzoi LSDM-në se ka një marrëveshje koalicioni me BDI-në për të falsifikuar regjistrimin, duke theksuar se opozita do të mbledhë nënshkrime civile për anulimin e saj. transmeton 360stepeni.mk

VMRO-DPMNE dhe Mickoski nuk do të parandalojnë mbajtjen e një regjistrimi në përputhje me standardet dhe praktikat ndërkombëtare, tha në konferencën e sotme për shtyp deputetja e LSDM Lidija Tasevska.

Ajo u bëri thirrje deputetëve që të tregojnë përgjegjësi dhe seriozitet dhe të mbështesin Ligjin për Regjistrimin, në mënyrë që, siç tha ajo, në pranverë, më në fund, pas gati 19 vjet, ky operacion i rëndësishëm statistikor do të kryhet. 

 

“Completelyshtë plotësisht e paqartë pse Mickoski dhe VMRO-DPMNE e kundërshtojnë ligjin, përveç nëse qëllimi i tyre është të problematizojnë qëllimisht regjistrimin në mënyrë që shteti ende të mos ketë të dhëna që janë të rëndësishme për krijimin e politikave dhe strategjive afatmesme dhe afatgjata.”

tha Tasevska.

Ajo akuzoi se VMRO-DPMNE politizon regjistrimin dhe se partia është vendosur në anën e kundërt të interesave shtetërore dhe kombëtare.

Ai vuri në dukje se ligji bazohet në transparencën e procedurave dhe procedurave të regjistrimit, neutralitetin dhe objektivitetin në të gjitha fazat e regjistrimit, pavarësinë profesionale të autoriteteve kompetente, përdorimin e bazës shkencore në qasjen metodologjike dhe përgatitjen e rezultateve, dhe konfidencialitetin dhe mbrojtjen e të dhënave individuale. nga regjistrimi.

“Kurdoherë që sillen zgjidhje të rëndësishme ligjore për shtetin dhe qytetarët, sjellja shkatërruese, e papërgjegjshme dhe anti-shtetërore e VMRO-DPMNE-së del në sipërfaqe. Republika e Maqedonisë Veriore ka qenë pa regjistrim për nëntëmbëdhjetë vjet. Regjistrimi i fundit në vitin 2011 dështoi pikërisht për shkak të paaftësisë së VMRO-DPMNE-së. Sot, kjo parti po politizon përsëri këtë operacion të rëndësishëm statistikor. Në Parlament, para nesh deputetët është ligji për regjistrimin e popullsisë, një ligj që hap hapësirë ​​këtë pranverë për të kryer një regjistrim në përputhje me standardet ndërkombëtare, në përputhje me rregulloret e Eurostat. “LSDM ka një marrëveshje me qytetarët për të kryer një regjistrim që do të sigurojë të dhëna të sakta dhe të rëndësishme.”

tha Tasevska.

 

Nga ana tjetër, VMRO-DPMNE, këtë mëngjes akuzoi LSDM-në se ka një marrëveshje koalicioni me BDI-në për të falsifikuar regjistrimin, duke theksuar se opozita do të mbledhë nënshkrime civile për anulimin e saj.

“Nuk ka regjistrim që mund t’i besohet kur qeveria hodhi poshtë të gjitha vërejtjet e opozitës. Kjo sjellje vetëm tregoi se sa e dhunshme është qeveria. Kopjimi pa ndonjë provë duke diktuar numrat e identitetit dhe nënshkrimet e lidhura nuk është askund në botë, ai mund t’i përshtatet vetëm orekseve të koalicionit të qeverisë së kota dhe asgjë tjetër. Ndërsa LSDM dhe Zaev po kryejnë një regjistrim me çdo kusht, një numër vendesh evropiane po e shtyjnë regjistrimin për shkak të pandemisë në mënyrë që të mbrojnë shëndetin e qytetarëve. “Por me këtë, LSDM dhe Zaev edhe një herë dëshmuan se shëndeti i qytetarëve nuk është i rëndësishëm për ta.”

thuhet në reagimin e VMRO-DPMNE-së./ora24.tv