Me Dashtevski-n në krye, miratohet përbërja e KSHZ-së

Me 95 vota “për”, Kuvendi sot zgjodhi përbërjen e re të Komisionit Shtetëror Zgjedhor, kryetari i të cilit do të jetë Aleksandar Dashtevski, i propozuar nga opozita VMRO-DPMNE. Dashtevski ishte anëtar i KSHZ-së rreth 15 vjet më parë, dhe pozicioni i tij i fundit ishte kryetar i Komisionit për Mbrojtjen nga Diskriminimi. Ai zëvendëson presidentin aktual Oliver Derkovski, ndërsa nënkryetari i SEC mbetet Ditmire Shehu, propozuar nga BDI. njofton sdk.mk

Boban Stojanoski gjithashtu u zgjodh anëtar i KSHZ-së me propozim të VMRO-DPMNE. Anëtarët e SEC me sugjerim të LSDM janë anëtarët e tanishëm Boris Kondarko dhe Radica Ristovska, dhe emri i ri është ish Zëvendës Ministri i Drejtësisë Oliver Ristovski. Krenar Loga u zgjodh anëtar i SEC me propozimin e AA./ora24.tv