Milloshoski: Osmani dhe Dimitrov të sqarojnë çfarë përmban marreveshja me Bullgarinë

RMV – Kryetari i Komisionit Parlamentar për Punë të Jashtme, Antonio Miloshoski, përsëri ftoi Zëvendës Kryeministrin për Çështjet Evropiane Nikola Dimitrov dhe Ministrin e Punëve të Jashtme Bujar Osmani të paraqiten para deputetëve dhe të shpallin projekt dokumentet (anekset, planet e veprimit) të shkëmbyera midis Sofjes dhe Shkupi në lidhje me Marrëveshjen. njofton mkd.mk

Në letrën drejtuar Dimitrov dhe Osmanit, Milloshoski i udhëzoi ata, sipas agjendës së tyre, të thoshin se cili mandat do t’i përshtatej atyre në periudhën nga 15 deri më 29 janar të paraqiten para Komisionit për të diskutuar këtë temë, në mënyrë që të marrin një pozicion institucional në aneksin e propozuar. “Si një çështje e rëndësishme e politikës së jashtme.”

“Deputetët, si përfaqësues të qytetarëve kanë të drejtë të informohen për zhvillimet e fundit në marrëdhëniet maqedono-bullgare, dhe ju si përfaqësues të ekzekutivit keni detyrimin të paraqiteni para deputetëve dhe të paraqisni informacione me kërkesën e tyre, në përputhje me parimin e ndarjes së pushteteve” “dhe standardet e vendosura në vendet anëtare të BE,” shkroi Miloshoski në një letër drejtuar Osmanit dhe Dimitrov.

Ai shtoi se “për sa kohë që një debat institucional mbi negociatat maqedono-bullgare shmanget në Parlament, ato gjithnjë e më shumë do t’i ngjajnë pazareve private të Zaev me Borisov, Bujar me Zaharieva ose Dimitrov me Karakachanov.”

“Ndërsa secila prej forcave të përmendura ka një axhendë të veçantë të karrierës, ne do të dëgjojmë pikëpamje kontradiktore të tilla si pikëpamja e Dimitrovit që ne duhet të bëjmë një pushim nga Bullgaria deri në mars, pikëpamja e Bujarit se Zaev duhet të negociohet më intensivisht dhe pikëpamja e Zaevit pasi pasi të na vunë veton “Për BE, ai nuk e dinte se cili ishte problemi me Bullgarinë,” shtoi Miloshoski./ora24.tv