Ministri i Shëndetsisë: Vaksinat që vijnë në Maqedoni janë të sigurta

SHËNDETËSIMinistri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, sot në një deklaratë për gazetarët tha se në Maqedoni nuk është zbuluar ende lloji i ri i koronavirusit si ai në Britaninë e Madhe. njofton telma.com.mk

“Që nga vera e deri më tani, gjashtë ose shtatë lloje janë zbuluar në laboratorin e MANU, me mutacione siç ishin në Britani. “Por nuk është për të njëjtën gjë, por për një gjë krejt tjetër, e cila u zbulua në Serbi dhe Zvicër,” tha Filipce.

Të gjitha vaksinat që ne do të sjellim në vend do të jenë të certifikuara si duhet dhe të sigurta, dhe në përputhje me planin e shpërndarjes, plani i aplikimit do të bëhet, tha Filipce.

“Gjatë gjithë periudhës së kaluar, ne kemi qenë në komunikim intensiv me kompaninë “Pfizer” sepse në këtë moment është e vetmja kompani që ka marrë lejet e nevojshme për përdorimin urgjent të vaksinës së saj nga dy organet më të rëndësishme rregullatore, përkatësisht Agjencia Amerikane e Zbatimit të Barnave (IHD). dhe nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA)”, shtoi Filipce./ora24.tv