Mjekët familjar dje morrën një protokoll për përdorimin e “Ivermectin”

SHËNDETËSIMinistria e Shëndetësisë informon se kolegjiumi ekspert për Klinikën Universitare të ISHP-së për Pulmonologji dhe Alergologji dhe qendrat Kovid 19 brenda bllokut internist, ka përgatitur një mendim për përdorimin e ilaçit Ivermectin në pacientët me Kovid 19. raporton sitel.com.mk 
Protokolli dje u është dërguar mjekëve të familjes përmes Dhomës Mjekësore. Deri në fund të javës, Dhoma Mjekësore do të organizojë një leksion online për mjekët e familjes në të gjithë vendin për të shpjeguar më tej protokollet, dhe javën e ardhshme LC do të organizojë një diskutim online me klinicistët (mjekët që punojnë në spitale) në lidhje me përdorimin e ilaçit.
Ivermectin nuk është në listën pozitive të barnave të mbuluara nga HIF RM. Sipas Vendimit MALMED, i njëjti ilaç lëshohet vetëm me recetë dhe zbatohen dispozitat për lëshimin e një recete rozë.
Ministria e Shëndetësisë thekson se ivermektina është një ilaç antiparazitik me një gamë të gjerë veprimi, përdorimi i saj duhet të jetë ekskluzivisht nën mbikëqyrje mjekësore, qoftë ky trajtim në shtëpi apo shtrim në spital. Ne i nxisim qytetarët të mos marrin Ivermectin më vete, sepse vetëm një mjek mund të përcaktojë nëse ka indikacione për përdorimin e barit dhe nëse po, në cilën dozë dhe në kombinim me cilat ilaçe të tjera mund të përdoret Ivermectin./ora24.tv