MPB- Akuza katër personave për mashtrime me automjete

MAQEDONI – Departamenti për Çështje Penale në Njësinë për Punë të Brendshme Aerodrom dhe Draçevë në kuadër të SIA Shkup në bashkëpunim me Departamentin për Polici Kriminale ngritën kallëzime penale kundër RA (27) pranë Prokurorisë Themelore Publike në Shkup, për shkak të ekzistencës së bazave të dyshimit se ai kishte kryer gjashtë kriminel veprime të “mashtrimit”, si dhe kundër MA (18), KK (29) dhe NA (29), për shkak të ekzistencës së bazave të dyshimit se ata kanë kryer tre vepra penale të “mashtrimit”, të dënueshme sipas Art. .247 të Kodit Penal, me anë të së cilës ata fituan përfitim të paligjshëm pasuror prej rreth 5,472,790 denarë. Njofton sitel.com.mk

Të pandehurit i kryen veprat penale në mënyrë identike, dhe pasi vunë re një reklamë për shitjen e automjeteve më të shtrenjta, ata thirrën numrin e publikuar të telefonit nga reklama dhe në kontakt me palët e dëmtuara ranë dakord të takoheshin në një noter publik të caktuar më parë, për shkak të blerjes dhe shitjes. të automjetit. Pas takimit me noterin, personat e raportuar ranë dakord me palën e dëmtuar që të deklarojnë në kontratë një shumë parash që nuk do të tejkalojë rregulloret ligjore për pagesë në të holla, ndërsa pjesa tjetër e shumës do të paguhet me para në dorë. Pas nënshkrimit të kontratës, personat e raportuar i çuan palët e dëmtuara në vende të ndryshme me arsyetimin se një person i tretë do të vinte dhe do të sillte paratë e mbetura, por në një moment të caktuar, duke përfituar nga neglizhenca e palëve të dëmtuara,

Në lidhje me këto raste, kallëzimet penale u ngritën kundër gjashtë autorëve të tjerë për shtatë vepra penale të “fshehjes” sipas Art. 261 dhe një vepër penale “ndihmuese” sipas Art. 24 paragrafi 2 të Kodit Penal të RSM kundër A.N. (44) nga Haraçina, R.S. (30) nga Shkupi, N.I. (24) nga Shkupi, M.A. (23) nga Shkupi, R.Sh. (28) nga Shkupi dhe H.C. (56) nga Shkupi Në lidhje me rastin, oficerët e policisë konfiskuan gjashtë automjete të cilat iu dorëzuan Agjencisë për Pronë të Konfiskuar deri në përfundimin e procedurës./ora24.tv

https://www.facebook.com/mvr.gov.mk/photos/a.1849716248691148/2879490119047084/