MPJ: Presim nga Bullgaria përgjigje për të filluar planin e veprimit

MAQEDONI – Gjatë komunikimit të rregullt me Bullgarinë, ka një shkëmbim të vazhdueshëm të mendimeve dhe ideve për të kapërcyer dallimet, informon Ministria e Punëve të Jashtme (MPJ).njofton makfax.com.mk

 

Nga atje, ata theksojnë se të dy palët shpesh ndajnë propozime dhe pikëpamje në të cilat tregojnë dhe shpjegojnë pozicionet e tyre.

 

“I fundit në seri është Plani i Veprimit për zbatimin e detyrimeve nga Marrëveshja e Miqësisë, i cili është një propozim nga ne, dhe për të cilin ne presim që të marrim një përgjigje ose vërejtje dhe propozime nga Bullgaria këto ditë,” thuhet në deklaratën e Ministrisë së Jashtme të Maqedonisë. ku shtojnë se Ministri Osmani këtë javë kishte një komunikim me kolegun bullgar Ekaterina Zaharieva.

 

Siç sqarohet nga ministria e linjës, qëllimi është të gjesh një mënyrë për të forcuar zbatimin dhe efektivitetin e Marrëveshjes së Miqësisë 2017.

 

“Kjo do të rivendosë besimin në vetë Marrëveshjen dhe në procesin e dialogut midis dy vendeve për të zgjidhur mosmarrëveshjet, siç i ka hije dy vendeve fqinje miq në Evropë,” tha deklarata, duke shtuar se pritej në tjetrën Përfaqësuesi Special Vlado Buckovski për të bërë udhëtime të shpeshta në itinerarin Shkup – Sofje ./ora24.tv