Nga sot në Mal të Zi pa PCR test, ndërsa në Sërbi nga e enjtja

RAJON – Që nga sot, shtetasit maqedonas do të jenë në gjendje të hyjnë përsëri në Malin e Zi pa dorëzuar një test PCR dhe nga e enjtja në Serbi. Kryeministri Zoran Zaev shkroi në profilin e tij në Facebook këtë mëngjes se ai kishte një bisedë telefonike me kryeministren serbe Ana Brnabiќ në të cilën u ra dakord nga e enjtja, 14 janar për të hequr testin e detyrueshëm PCR për hyrjen në Serbi për qytetarët e Maqedonisë Veriore, i cili do të sigurojë reciprocitet përsëri. dhe komunikimi i ndërsjellë i pandërprerë ndërmjet qytetarëve të të dy vendeve. Transmeton sdk.mk

 

Sot, Ministrja e Shëndetësisë së Malit të Zi Jelena Borovinic-Bojovic informoi se u mor një vendim për të hyrë në Malin e Zi pa testimin e detyrueshëm të koronavirusit.

 

Deri më tani, qytetarët maqedonas pa një test PCR mund të hynin vetëm në Shqipëri dhe Kosovë. Hyrja në Bullgari nga vendet fqinje lejohet me një provë PCR dhe kufiri grek për shtetasit maqedonas është mbyllur që nga fillimi i pandemisë covid-19.

 

Që nga 28 dhjetori, Turqia ka futur gjithashtu një test negativ PCR jo më të vjetër se 72 orë për të gjithë shtetasit e huaj që hyjnë në vend, ndërsa një provë tranziti nuk kërkohet.

 

Shtetasve të huaj nuk u duhet një test PCR për të hyrë në Maqedoni. Më 6 tetor të vitit të kaluar, qeveria vendosi që qytetarët e Serbisë, Kosovës, Malit të Zi dhe Bosnjë dhe Hercegovinës duhet të hyjnë në vend pa kaluar një test negativ./ora24.tv