Nikollevski zgjidhet Kryetar i Këshillit Kombëtar për Integrimie Europiane

SHKUP – Kuvendi i Republikës së Maqedonisë zgjodhi deputetin nga opozita VMRO-DPMNE, Aleksandar Nikollovski, si President i Këshillit Kombëtar për Integrim Evropian. transmeton alfa.mk 

Këshilli Kombëtar për Integrimin Evropian është një organ që bashkon të gjithë faktorët kryesorë në vend në procesin e integrimit Evropian dhe drejtohet gjithmonë nga partia më e madhe e opozitës.

Që nga sot, Nikolloski fillon me një seri takimesh me ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së, të cilat do të synojnë të shprehin një angazhim të qartë për anëtarësimin në BE dhe fillimin më të shpejtë të negociatave të anëtarësimit, në të njëjtën kohë për ruajtjen e interesave kombëtare të Maqedonisë, si dhe ndarjen. të popullit, gjuhës dhe kulturës maqedonase.

Takimi i parë që Nikolloski do të ketë do të jetë me Ambasadorin e Polonisë dhe këto ditë do të ketë aktivitete të tjera./ora24.tv