OBSH: Në 28 ditë, jan shpërndarë 28 milion vaksina në 46 shtete të botës

Në 28 ditë, rreth 28 milion doza të vaksinës së koronavirusit u shpërndanë në 46, kryesisht vende të pasura në botë, tha përfaqësuesi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) Mike Ryan. njofton makfax.com.mk

Pavarësisht nga fakti që vaksinimi kundër Covid-19 ka filluar në të gjithë botën, Ryan ka shprehur shqetësimin për përhapjen e shpejtë të një lloji të ri, më ngjitës të virusit në disa vende.

Ai tha se pendohej që vaksinimi u krye kryesisht në vendet më të pasura, raportuan mediat botërore.

“Mendoj se deri më tani kemi vaksinuar njerëz me 28 milion doza. Janë përdorur pesë vaksina dhe platforma të ndryshme. “Vaksinimi praktikohet aktualisht në rreth 46 vende të botës, 38 prej të cilave janë të pasura dhe vetëm një mund të quhet shumë i varfër.”

“Ka vende që duan vaksinën dhe kanë nevojë për të, dhe ata nuk do ta marrin nëse nuk bëjmë një shpërndarje më të mirë. “Ne të gjithë duhet të punojmë më shumë,” tha Ryan.

Ai gjithashtu theksoi se ne kemi hyrë në vitin e dytë të pandemisë, gjë që mund të jetë më e vështirë kur shohim se sa shpejt po përhapet merluci.

OBSH, në raportin e tij të fundit, thotë se rreth pesë milion raste të reja të koronavirusit u regjistruan javën e kaluar./ora24.tv