Pa nxehmje dhe pa ujë të ngrohtë, vuajnë studentët në “Kuzman Josifovski – Pitu “

Konvikti i vetëm studentor në Shkup që nxehet me lëndë djegëse ekstra të lehta, “Kuzman Josifovski – Pitu”, këto ditë “punon” pa ngrohje dhe ujë të nxehtë. “Dorëzimi i karburantit është vonë, problemi është me Agjencinë e Rezervave të Mallrave,” i tha drejtori Viktor Velevski për REL. transmeton netpress.com.mk 

Studentët që qëndrojnë në konviktin shtetëror “Kuzman Josifovski – Pitu” në Shkup jetojnë pa kushte themelore për dimrin. Ata u ankuan se që nga 4 janari, ata nuk kanë ujë të ngrohtë dhe ngrohje.

“Disa studentë duan të ankohen publikisht se konvikti i studentëve Kuzman Josifoski Pitu nuk ka ujë të ngrohtë dhe ngrohje për ditë me radhë. Temperaturat jashtë janë duke u ulur çdo ditë dhe ne kemi mbetur pa kushtet themelore të jetesës. Pasi u ankuam tek menaxheri, morëm dy përgjigje të ndryshme – së pari se kishte një defekt dhe pasi vazhduam të këmbëngulim se situata ishte e gabuar, morëm një përgjigje tjetër se problemi ishte që drejtori po ndryshonte. Përfundimi i menaxherit ishte se “këto ditë” do të ketë ngrohje dhe ujë të nxehtë. “Këto ditë – ndërsa ne jemi ulur në dhoma të ftohta dhe nuk mund të bëjmë higjienë në këto temperatura të ftohta dhe ata nga administrata shkojnë në shtëpi të ngrohtë”, shpjegoi një student për REL që jeton atje.

Radiatori në një dhomë në konviktin e studentëve "Kuzman Josifovski - Pitu" - Shkup
Radiatori në një dhomë në konviktin e studentëve “Kuzman Josifovski – Pitu” – Shkup

Fikja e ngrohjes në këtë konvikt është një praktikë gjatë pushimeve. Arsyeja është se shumë studentë kthehen në atdheun e tyre. Por ngrohja ndizet me kthimin e studentëve.

Sidoqoftë, meqenëse nuk është akoma e ndezur, tani për tani ata po ngrohin me ngrohje në dhomat e tyre.

“Por kjo nuk është asgjë e re, sepse edhe gjatë semestrit shpesh nuk kishte ngrohje qendrore ose ishte shumë e dobët, kështu që na duhej një mënyrë shtesë për të ngrohur dhomat”, tha studenti.

Studentët ngrohin ujë për dush në konviktin e studentëve "Kuzman Josifovski - Pitu" - Shkup
Studentët ngrohin ujin për dush në konviktin e studentëve “Kuzman Josifovski – Pitu” – Shkup

Ajo shpjegoi se për të kryer higjienën personale ajo ngroh ujë në një tenxhere, duke shtuar se opsioni tjetër për studentët është të shkojnë te miqtë e tyre për të bërë një dush.

Viktor Vasilevski, drejtor i Konviktit Studentor - Shkup
Viktor Vasilevski, drejtor i Konviktit Studentor – Shkup

Drejtori i Konviktit Shtetëror të Studentëve – Shkup,  Viktor Velevski , i cili mori detyrën në dhjetor, tha se problemi ishte vonesa në shpërndarjen e karburantit shtesë të lehtë nga Agjencia për Rezervat e Mallrave. Ai theksoi se po bëhen përpjekje për të zgjidhur problemin e ngrohjes sot.

“Nga ana e tyre (Agjencia për Rezervat e Mallrave) është problemi, pra defekti. Ata kanë një problem të lindjes. Ishte dashur të ndodhte më 11, por u vonua, dhe ata vetëm na informuan se dorëzimi do të vonohej. Ne jemi duke bashkëpunuar me institucione të tjera për të siguruar karburantin e ngrohjes dhe është e mundur të gjesh një zgjidhje sot. Sidoqoftë, nuk do ta dija kur do të bëhet dorëzimi, për shkak të transportit të karburantit, kur do të mbërrijë dhe të ngjashme. Sigurisht, përpiqemi të jemi sa më të mirë. “Ata (studentët) janë e ardhmja e vendit dhe janë shumë të rëndësishëm,” tha Velevski.

Vetëm konvikti studentor “Kuzman Josifovski – Pitu” përballet me këtë problem, sepse konviktet e tjera në Shkup janë të lidhura me ngrohjen qendrore./ora24.tv