Paraqiten 14 kandidatë për anëtarë të KSHZ-së në Maqedoni

Shkup – 14 kandidatë kanë aplikuar për anëtarët e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, përfshirë anëtarët e mëparshëm dhe aktualë, si dhe punonjësit në shërbimet e Komisionit dhe avokatë, përcjellë Telegrafi.

Nga opozita e OBRM-PDUKM kandidat janë Boban Stojanoski dhe Aleksandar Dashtevski, ndërsa Krenar Lloga është kandidat për anëtar që vjen nga Aleanca për Shqiptarët, ndërsa nga BDI është Ditmire Shehu.

Kandidatët e tjerë janë: Janake Vitanovski, Boris Kondarko, Beti Gjorgievska, Oliver Ristovski, Ljupka Guguçevska Filiposka, Radica Risteska, Elizabeta Postolovska, Dimitar Spaseski, Krenar Lloga dhe Zoran Mihajloski.

Kandidatët e emëruar nga partitë duhet të marrin shumicën e dy të tretave.

Konkusrin që Kuvendi shpalli para Vitit të Ri, kanë kandiduar 14 kandidatë, ndërsa sot Komisioni për Zgjedhjet dhe Ndryshimet duhet ta përfundojë këtë listë.

Mandati i përbërjes aktuale të KSHZ-së përfundon më 15 janar./ora24.tv/