Pas dakordimit me Ministrin Hoxha, fillojnë me raportimin e tepricës së duhanit

PRILEP – Prodhuesit e duhanit në Pelagonija filluan të raportonin duhanin e tepërt, pas takimit të djeshëm të kultivuesve dhe blerësve të duhanit dhe Ministri Arianit Hoxha ra dakord pas 15 shkurtit për të blerë tepricën e të korrave që nuk ishte përfshirë fillimisht në kontrata.njofton nezavisen.mk

Prodhuesit e duhanit mund të raportojnë tepricën e duhanit të prodhuar në PE të MAFWE dhe me administruesit e besuar direkt në pikat e blerjes.     

Që nga ky mëngjes, disa prodhues të duhanit nga Prilep raportuan duhanin e tepërt në PE të MAFWE në Prilep. Sipas kreut Zoran Paceskoski, një zyrë e veçantë është ngritur në ndërtesën e njësisë rajonale nga jashtë, ku sipas të gjitha protokolleve shëndetësore për mbrojtje nga Kovid-19, raportohet duhani i tepërt.

“Që nga ky mëngjes, tre prodhues të duhanit nga Prilepi erdhën të parët dhe raportuan një tepricë të duhanit. Njëri raportoi 1.6 tonë duhan, tjetri 600 kg dhe i treti 400 kg. “Përveç njësisë rajonale, prodhuesit e duhanit gjithashtu mund të raportojnë duhanin e tepërt tek administruesit në pikat e blerjes, kjo veçanërisht u referohet atyre prodhuesve të duhanit nga fshatrat, në mënyrë që ata të mos udhëtojnë në qytet,” tha Paceskoski.

Sa i përket dokumenteve të kërkuara të aplikimit, kërkohet IDBR – numri i identifikimit nga ferma bujqësore, emri dhe mbiemri i prodhuesit të duhanit, numri i telefonit të kontaktit dhe sasia e duhanit të tepërt.

Paceskoski thotë se teprica e duhanit vlerësohet në 2 deri në 4 milion kilogramë, dhe shumica e kësaj shume konsiderohet nga prodhuesit e duhanit nga Prilep dhe rajoni i Prilepit./ora24.tv