Plas skandali: Farmacistët nuk u japin “Ivermectin” atyre që vijë të parët, por atyre që e rezervuan

MAQEDONI – Farmacistët nuk u shërbejnë pacientëve që vijnë për të kërkuar ivermektinën mbi bazën e ardhjes së parë, të shërbimit të parë, por bëjnë “rezerva”. Një lexuese e “Free Press” është e revoltuar që asaj iu refuzua shërbimi në një farmaci në lagjen e Shkupit Karposh, megjithëse ajo hyri brenda për të kërkuar ilaçin me një recetë të lëshuar më parë nga një mjek i familjes dhe me një indikacion siç rekomandohet nga Ministria e Shëndetësisë. Njofton slobodenpecat.mk

 

“Dje shkova te mjeku i familjes për të marrë një recetë për “ivermectin” sepse ne kemi një familje të sëmurë kronike dhe dëshironim të kishim ilaçe për të mos e ruajttë Zoti. Unë shkova në farmaci me recetë dhe farmacisti më tha së pari që ata kanë ilaçet në gjendje. Kur ajo u përpoq të gjente një kuti në raft, një koleg i tha asaj se dy kuti ishin të rezervuara dhe se nuk kishte asnjë për mua. “Ata më dërguan të vij një ditë tjetër kur ta marrin përsëri, dhe ndërkohë ata bënë një” rezervim “për mua,” na tha Maja T. nga Shkupi.

 

Agjencia e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore MALMED pretendon për “Free Press” se nuk lejohet të bëjë rezervime, por pacienti i cili së pari do të kërkojë ilaçet, nëse është në gjendje, duhet ta marrë!

 

“Ne bëmë përpjekje mbinjerëzore për të marrë “ivermektin”. Rezervimet nuk lejohen, pacienti i cili erdhi i pari duhet ta kërkojë atë, merrni atë së pari. Isshtë në dispozicion në barnatore dhe do të jetë në dispozicion gjithnjë e më shumë, në varësi të faktit nëse shitësit me shumicë do ta përdorin plotësisht licencën e lëshuar për tre muaj. Shtë një ilaç që e kemi për herë të parë në vend, është sjellë me import ndërhyrje dhe duhen disa ditë durim që të mund të stabilizojmë punën, tha për “Free Press” drejtori i MALMED, Lirim Shabani.

 

Droga Ermetin, në tableta prej 3 miligramë dhe dhjetë në paketim nga prodhuesi turk SanVeTik shitet me një çmim prej 300 denarë. Pas rekomandimit të mjekut, mund të merret si parandalim dhe dozat përcaktohen nga mjeku në varësi të peshës trupore të pacientit./ora24.tv