Prodhuesi i iPhone kalon në vetura elektrike

Prodhuesi i iPhone, Foxconn, po vë baste të mëdha për veturat elektrike dhe po rikrijon disa nga zinxhirët e tij të furnizimit ndërsa lundron në një epokë të re të marrëdhënieve të akullta Uashington-Pekin. Në një intervistë, shefi Young Liu i tha BBC-së se çfarë mund të presë e ardhmja për firmën tajvaneze.

Ai tha se edhe pse Foxconn zhvendos disa zinxhirë furnizimi nga Kina, automjetet elektrike janë ato që do të nxisin rritjen e saj në dekadat e ardhshme.

Ndërsa tensionet SHBA-Kinë rriten, tha Liu, Foxconn duhet të përgatitet për më të keqen. “Ne shpresojmë se paqja dhe stabiliteti do të jenë diçka që liderët e këtyre dy vendeve do ta kenë parasysh”, tha 67-vjeçari.

Liu tha se “planifikimi i vazhdimësisë së biznesit” ishte tashmë duke u zhvilluar dhe vuri në dukje se disa linja prodhimi, veçanërisht ato të lidhura me “produktet e sigurisë kombëtare” tashmë po zhvendoseshin nga Kina në Meksikë dhe Vietnam.

SHBA-ja dhe Kina janë në mosmarrëveshje për shumë gjëra, nga tregtia deri te lufta në Ukrainë. Por një nga pikat më të mëdha të mundshme të ndezjes është Tajvani, ku është selia e Foxconn.