Qytetarët: Spasovski luajti lojën e “Shkopit dhe Karotës”, për Karnevalet e Vevçanit

MAQEDONI – Karnaval i shpërndarë në Vevçani nga policia dhe EBR. Qytetarë të shumtë të pakënaqur dje kritikuan qeverinë për prishjen e një ngjarjeje që është një traditë. Shumë nga të pranishmit në karnaval e përshkruan incidentin në mediat sociale si një përballje midis qeverisë dhe qytetarëve të zakonshëm. njofton republika.mk

Qytetarë të shumtë u dërguan në stacion me një furgon policie. Nuk ka asnjë informacion nga Ministria e Brendshme se sa persona të tjerë janë ndaluar. Të pranishmit në Karnavalin e Vevçanit u përplasën me policinë, siç dëshmohet nga video të shumta.

A e goditi shkopin e Ministrit të Brendshëm Oliver Spasovski, drejtuar nga Kryeministri Zoran Zaev, qytetarin e zakonshëm? A e përshkruan kjo demokracinë në Maqedoni? Ndërsa zyrtarët vizitojnë zyrat dhe festojnë ditëlindjet në kundërshtim me protokollet KOVID – 19, ata mbeten të pandëshkuar. Kjo është, ata zyrtarë kalojnë shumë më lehtë sesa qytetarët me një gjobë minimale prej 20 eurosh.

Një shembull i tillë ishte kur pas zgjedhjeve lokale në Shtip, zyrtarë të shumtë qeveritarë, duke shkelur protokollet për KOVID-19, festuan fitoren.

Qeveria për njerëzit e saj në Shtip është nënë, dhe për njerëzit në Vevçani njerkë, thotë udhëheqësi i VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, pas ndërhyrjes së policisë në karnavalin në Vevçani.

Kur Qeveria është nënë për njerëzit e saj në Shtip, njerka për njerëzit në Vevçani. Kur qeveria censuron kritikat dhe një traditë që ka zgjatur për mijëra vjet, ajo nuk parandalon një ditëlindje, për shembull, në vetë qeverinë. Kur vetë qeveria organizon zgjedhje në Stip dhe Plasnica, ajo ndalon njerëzit të organizojnë një karnaval sepse është një kritikë ndaj Qeverisë. Kur policia, në vend të kriminelëve, është e detyruar të ndjekë njerëzit e saj … Njerëz, mos harroni këtë ditë dhe këto standarde të dyfishta mirë. Së pari disfatë, pastaj përgjegjësi për të gjithë në pushtet, shkruajti presidenti i VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski në rrjetet sociale.

Karnavali në Vevçani është i hapur dhe nën maska, ashtu si zonjat nga “Jerusalem-Prilep-trans” luajtën në të hapur, por ngjarja e dytë nuk u shpërnda nga policia sepse kryetari i LSDM-së vallëzoi atje së bashku me drejtorët e partisë, në lavdërim të pushtetit. Krimi i njerëzve të maskuar nga Vevçani ishte se edhe pas 1000 vjetësh ata “guxuan” të kritikojnë qeverinë që nuk paraqet kritikë. Kjo është një shkop! Krsto, me kërkesë të Ministrit të Brendshëm, u maskua si specialist dhe ndihmoi aq sa mundi, shkruan në rrjetet sociale Antonio Milososki, anëtar i KE të VMRO-DPMNE.

Ndërsa qytetarët janë të revoltuar, në vend që Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski të dalë dhe të informojë publikun pse ai veproi kështu, vetëm Ministria e Brendshme njoftoi se pas dokumentimit të çështjes, do të paraqiten parashtresat e duhura.

Ata thanë se policia ndërhyri për shkak të mosrespektimit të ndalimit të grupimit të më shumë se katër personave, gjë që rrezikon shëndetin e qytetarëve në një pandemi globale./ora24.tv