Sërbia jugore nën përmbytje

SËRBI – Për shkak të reshjeve të mëdha të shiut dhe borës në komunat në Serbinë jugore, një gjendje e jashtëzakonshme është shpallur në komunat e Nishit, Leskovac, Doljevac, Bojnik, Vlasotince, Vladicin Han dhe Gadjin Han. Njofton 24.mk

Selia e krizave në Nish, Pirot, Dimitrovgrad dhe Vranje solli masa urgjente për rehabilitimin dhe parandalimin, të cilat merren në koordinim me Departamentin e Situatave të Emergjencës dhe qeveritë lokale, dhe rreth 10,680 familje mbetën pa energji elektrike.

Anëtarët e departamentit të situatave emergjente evakuuan 34 persona nga ndërtesat e përmbytura në Serbinë jugore – 22 nga Doljevac, dy nga Leskovac, gjashtë nga Bojnik dhe katër nga Bujanovac, tha ministria e brendshme.

Vlada Plemic nga Sektori për Situata Emergjente i tha RTS se situata me përmbytjet në jug të Serbisë është normalizuar sot.

– Shiu ndaloi të binte, gjë që është gjëja më e rëndësishme. Lumenjtë ngadalë po tërhiqen në rrjedhat e tyre të ujit. Ne kishim problemin më të madh me përrenjtë dhe përrenjtë që as nuk ekzistonin në harta dhe ata u bënë aktivë për shkak të shiut të madh dhe mbushën të gjitha depresionet dhe vendet që ekzistonin prej kohësh si një rrezik, shpjegoi Plemic.

Sa i përket shkaqeve të përmbytjeve, ai theksoi se është problem me reshjet e mëdha të shiut më 8 dhe 9 janar, përkatësisht reshjet e borës në male.

Plemic vuri në dukje se tani për tani situata nuk është kritike dhe nuk kërcënon të jetë kritike askund./ora24.tv