Shtrenjtohen çmimet e naftës nga mesnata

Nga mesnata, çmimet e benzinës “Eurosuper BS-95” dhe “Eurodiesel (DE V) rriten me 1.00 denarë / litër, dhe çmimet me pakicë të benzinës” Eurosuper BS-98 “dhe vajit shtëpiak shumë të lehta ( EL-1) rritet 1.50 denarë / litër në lidhje me çmimet me pakicë të përcaktuara me vendimin e datës 11.1.2021. raporton mtm.mk

Çmimi me pakicë i karburantit M-1 NS rritet 1,172 denarë / kg dhe do të arrijë në 30,823 denarë / kg.

Nga 19.1.2021 nga 00.01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Benzinë ​​motorike “Eurosuper BS-95” – 63,00 (denarë / litër)

Benzinë ​​motorike “Eurosuper BS-98” – 65,00 (denarë / litër)

Karburant me naftë “Eurodiesel BS” (DE V) – 54,50 (denarë / litër)

Vaj djegie ekstra i lehtë 1 (EL-1) – 54,50 (denarë / litër)

Naftë M-1 NS – 30,823 (denarë / kg)

“Inkurajimi i imunizimit me vaksinat Covid-19 dhe efektet e marrëveshjes së OPEC për të kufizuar prodhimin në muajt e ardhshëm janë arsyet kryesore pse çmimet e aksioneve në të gjitha produktet e naftës u rritën javën e kaluar – dhe ky është një faktor që ndikon drejtpërdrejt në vendimin e sotëm.” Faktori i dytë është rritja e kursit të këmbimit të denarit ndaj dollarit. “Pas dy muaj rënie të qëndrueshme, për herë të parë regjistrohet një rritje në kursin e këmbimit të denarit ndaj dollarit dhe mesatarja e tij është 0.845% më e lartë se mesatarja e kursit të këmbimit në të cilin u formuan çmimet me llogaritjen e mëparshme,” tha Marko Bislimoski, kryetar i Komisionit Rregullator të Energjisë dhe Ujit. sherbimet./ora24.tv