Shtyhet seanca për “Target-Fortress” pasi u sëmur një nga të pandehurit

SHKUPPara fillimit të seancës së sotme, mbrojtja tërhoqi propozimin që Gjorgji Lazarevski të dëshmonte sot, njëri nga dy “sinjalizuesit” që zbuluan skandalin me përgjimet masive. raporton 36stepeni.mk

 

Përkeqësimi i gjendjes shëndetësore të të pandehurit Nadica Nikoliç shtyu seancën e sotme në çështjen gjyqësore “Fort-Target”.

Avokati Ljupco Svrgovski i tha gjykatës se i pandehuri ka bronkit akut për shkak të të cilit mjeku i familjes hapi një pushim mjekësor prej 10 deri në 15 ditë.

Sidoqoftë, Këshilli Penal, i kryesuar nga Gjyqtarja Dzeneta Begtovi., Tha që pranimi i pafajësisë për të pandehurin për ditën e sotme, por kjo nuk do të thotë se ata do ta bëjnë atë në 15 Janar, kur është caktuar seanca tjetër.

Gjykata njoftoi se ata do të kontaktojnë mjekun e familjes për informacion shtesë.

Sot, me sugjerim të mbrojtjes, ishte planifikuar të dëshmonin Zvonko Kostovski dhe Gjorgji Lazarevski, dy sinjalizuesit që zbuluan skandalin me përgjimet masive të paligjshme. Por para se të shtyhej seanca e sotme, mbrojtja njoftoi se po tërhiqte propozimin e Lazarevskit për t’u dëgjuar si dëshmitar.

Të pandehurit në këtë rast janë ish-drejtori i UBK-së, Sasho Mijalkov, ish-Ministrja e Brendshme Gordana Jankuloska dhe disa punonjës të ish-UBK-së, të cilët akuzohen për përgjimin e paligjshëm të mbi katër mijë numrave telefonikë midis 2008 dhe 2015./ora24.tv