Si shkoi dita e parë e bursës të energjisë elektrike? Qarkullimi ka qenë 40.000 euro

Qarkullimi i përgjithshëm me energji elektrike në bursë ditën e djeshme arriti në 39.714 euro. Gjithsej janë prodhuar 341.6 megavat orë energji elektrike për të gjitha 24 orët që do të shpërndahen dhe konsumohen sot (11 maj 2023). Sasia e nxjerrë pritet të jetë deri në 2 për qind e të gjithë konsumit të energjisë elektrike në sistemin elektrik të Maqedonisë.

Çmimi më i lartë është arritur në orën 21:00 (21:00) të ditës së sotme dhe çmimi i tij është 170 euro për një megavat orë. Për atë orë janë blerë gjithsej 12 megavat orë energji elektrike.

Çmimi më i ulët është arritur në orën 4 të mëngjesit të sotëm dhe çmimi i tij është 91 euro për një megavat orë. U shitën 21.3 megavat orë.

Sasia më e madhe e energjisë elektrike është blerë në orën 7 të mëngjesit të sotëm. Bëhet fjalë për 23.1 megavat orë, kurse çmimi është 112 euro për një megavat orë.

Çmimi për një megavat orë të blerë për një periudhë 24 ore (çmim brezi ose bazë) është 115.8 euro për një megavat orë, kurse çmimi për orët e shtrenjta (çmimi i pikut). Zakonisht vlen për blerjet nga ora 8 e mëngjesit deri në 22:00.

Të gjitha detajet janë në këtë link http://dam.memo.mk/?fbclid=IwAR1etv6hnFji4r-f8-SZbrnjeDMyiW1OHLXKcOlLXSlttEQ9cUpDDzmhK5E